G.B. - Florida Boys Tervant

G.B. wint nu ook van Florida!

In een broeiende hitte van meer dan 30 graden floot Baar om 15:30 de wedstrijd op gang. Amper een minuut later lag er al eentje in het mandje. Bossie zette een paar floridanen in de wind en schoot koelbloedig de 1-0 op het bord. Wie dacht dat dit het begin was van een makkelijke G.B. namiddag had het echter mis. Florida was helemaal niet aangeslagen door dit vroege doelpunt en was minstens de evenknie van G.B. De bezoekers creëerden zelfs de beste kansen en Nick moest enkele knappe reddingen uit zijn mouw schudden om zijn netten schoon te houden. Op het kwartier moest dan ook nog eens de paal redding brengen. In minuut twintig echter werd Nick dan toch geklopt en had Florida zijn verdiende gelijkmaker te pakken. Na deze gelijkmaker herpakte G.B. zich en probeerde het laken weer naar zich toe te trekken. Kansen afdwingen lukte echter moeizaam. Vijf minuten voor de pauze kreeg Senne dan toch een dot van een kans. Hij schoot echter van dicht bij het leder naast de kooi. Tot overmaat van ramp scoorden de bezoekers een paar minuten later na een miscommunicatie in de G.B. defensie de 1-2 zodat G.B. met een achterstand de rust in ging.

Na de rust meteen een reuze mogelijkheid voor de bezoekers. Nick redde echter knap en de rebound werd wel heel knullig gemist. Dit ging de bezoekers zuur opbreken want een minuut later was het aan de overkant wel raak. Thomas werd duidelijk foutief in de grote rechthoek neergelegd. Zuiver strafschop en ook geen protest van de bezoekers. Bossie zette de elfmeter feilloos om en ipv 1-3 stonden de bordjes weer gelijk. Een mokerslag voor de bezoekers die ze niet meer te boven kwamen. G.B. nam vanaf nu immers de wedstrijd stevig en gaf het initiatief niet meer weg. Kans op kans werd afgedwongen. Zowel Thomas, Bossie, Senne als Steven Mertens kregen enkele unieke mogelijkheden om G.B. op voorsprong te zetten. De bal leek er echter niet in te willen. Uiteindelijk scoorde uitblinker Thomas 10 minuten voor affluiten toch de bevrijdende 3-2. G.B. kreeg daarna nog kansen genoeg om de score nog verder uit te diepen. Maar geen enkele werd benut. Zo bleef het nog spannend tot het laatste fluitsignaal. Florida kon echter de hele tweede helft nog weinig terug doen en zo bleef de 3-2 tot het laatste fluitsignaal op het bord staan.

1-0 Bossie

2-2 Bossie

3-2 Thomas

35 min Steven Schuyten door Brecht

35 min Stef door Tom

35 min Nick door Thomas

- Op basis van de tweede helft verdiende overwinning voor de G.B.. Chapeau aan alle spelers voor de inzet. Dit was niet vanzelfsprekend in de tropische hitte die zaterdag iedereen te beurt viel.

- Thomas die zeer sterk inviel en een groot aandeel had in de G.B. zege werd verdiend tot man van de match verkozen. Dit gevolgde door Nick en Bossie.

- Bossie heeft hiermee zijn leiding in referendum man van het seizoen verstevigd en bovendien met zijn 2 extra doelpunten zich op kop genesteld in de topschutterslijst.De vershillen zijn echter miniem. Het worden nog spannende 3 weken.

Voetbalvrienden,

Na een geweldig weekendje Praag is het weer tijd om te gaan voetballen dit tegen niet de minste tegenstander, de Florida Boys uit Paal. Onze laatste ontmoeting is een jaar geleden toen wisten we in Tervant te winnen met 1-4 de keren daarvoor verloren we telkens kansloos

De GB kijkt vol vertrouwen uit naar deze match!! Na het weekend in Praag is de teamspirit nog nooit zo groot geweest.  Dit is te merken aan de grote kern die morgen aanwezig is, 16 spelers heeft T1 ter beschikking.  Onze kersverse inkomende transfer Stroobants als ook Bram, Reet en Mk zijn er niet.  Voor de rest iedereen!!

Met nog 4 matchen te gaan bereikt de verkiezing voor de gouden schoen zijn climax!!! 1 man is  al zeker van zijn plaatsje tussen de grote 3 van dit seizoen en dat is ex-goudenschoen Marnick.  Hij heeft de meeste speelminuten en kan niet meer ingelopen worden. Voor de 2 resterende plaatsen man van het seizoen en de topschutter zijn er nog verschillende heren in de running... Bossie, Senne, Nick en Cams op 10pnt van elkaar. Bij de topschutters gaat het tss Bossie en Senne of kan de blanke reus Mertens nog schitteren??? Mag de beste GB'er winnen!!!