GB - FIBL Heppen

Sterk G.B. zet FIBL opzij.

Al vanaf de eerste minuut trok G.B. in de aanval. Na twee minuten stond Pieter al aan het kanon. Hij trapte echter een gat in de Everselse graszode. Eem minuut later was het de beurt aan Stephano. Hij raakte wel het leder, maar zijn knal ging over. Geen nood echter want in de 5de minuut was het wel raak. Cams kreeg op een hoekschop van Stephano veel te veel ruimte en kopte de 1-0 onhoudbaar tegen de netten. FIBl probeerde iets terug te doen, maar de G.B. defensie was in zijn dagje en ving elk mogelijk gevaar makkelijk op. 1 keer moest onze doelman Stan wel ingrijpen. Hij kwam op het juiste moment uit zijn doel toen een bezoekende aanvaller het straatje werd ingestuurd. Meer ging hij de hele eerste helft niet meer in actie moeten komen. Voor de rest was het al G.B. dat de klok sloeg. Het gevaar kwam vooral via wie anders dan Pieter. In de twintigste minuut knalde hij nog een mooie kans ver over , maar een minuut later was hij wel weer aan het feest. Hij draaide zich knap vrij binnen de grote rechthoek en knalde droog binnen. Even later Scoorde hij bijna een tweede. Zijn vrije trap werd echter door een verdediger net op de lijn weggewerkt. Dit was gelijk het laatste noemenswaardige wapenfeit van de eerste helft. Zo ging G.B. met een niet eens overdreven 2-0 voorsprong de rust in.

Het eerste kwartier van de tweede helft viel er weinig te beleven. Langs beide zijden veel inzet en vechtlust, maar nauwelijks een kans te noteren. Op het kwartier zette Lange zich dan toch eens aan het kanon. Zijn schot werd door de bezoekend goalie gelost en kwam in de voeten van Pieter, die blijkbaar te verrast was. Hij trapte de bal immers braafjes terug in de armen van de keeper die nog op zijn doellijn lag. Vijf minuten later was het wel raak. Een vrije trap van Lange bleef net voor de doellijn ergens in een pak spelers hangen. Steven Mertens won het spelletje waar is de bal en legde het kleinood eenvoudig in het mandje. Match helemaal gespeeld, zeker omdat de bezoekende netten een minuut later alweer trilden. Dit via Pieter die bediend door Brecht zijn 25ste seizoens treffer op de tabellen schilderde. Fibl bedreigde net zoals de eerste helft de G.B. goalie maar 1 keer. Stan was echter niet van plan zicht te laten vloeren en hield zijn netten schoon. Net voor affluiten had Pieter de forfaitscore aan zijn voet. Hij werd nog eens alleen voor doel gezet, maar knalde het leder dit keer recht op de bezoekende goalie. Zo bleef de 4-0 tot het laatste fluitsignaal op het bord staan.

1-0 Cams

2-0 Pieter

3-0 Steven Mertens

4-0 Pieter

35 min. Steven Schuyten door Lange

- Collectief sterke wedstrijd van de G.B. tegen een toch geduchte tegenstander. Het jonge geweld van FIBL kreeg over heel de match amper een kans bijeen gevoetbald. De zege van G.B. was dan ook meer dan verdiend.

- Brecht en Nick die beiden een straffe wedstrijd speelden werden met gelijke punten tot man van de match verkozen.

- 9 overwinningen op 9 matchen. Straffer kan je een seizoen niet beginnen. Nu volgen echter 2 loodzware wedstrijden tegen ST2000 en FC Bos. Kunnen we het maximum dan ook nog vasthouden??

Zaterdag is G.B.  gastheer voor FIBL Heppen. Het zal niet makkelijk worden om de 3 punten thuis te houden. FIBL is immers een goed voetballend jonge ploeg die makkelijk scoort. Desondanks rekent T1 toch op een 9de overwinning op rij!

Seeger, Reet en Stephano zijn niet van de partij. Bossie is zeer twijfelachtig.

Steven Mertens neemt wel een doelman mee, zodat we integenstelling tot vorige week geen veldspeler tussen de palen moeten zetten.We beschikken dan ook net over 11 man. Als Bossie toch kan komen opdagen hebben we er 12.