GB - FC Moderne Tessenderlo

Ruime thuiszege tegen Moderne.

Het matchbegin deed alles behalve vermoeden dat G.B. na zeventig minuten een ruime zege zou boeken. Beide ploegen hielden elkaar namelijk de eerste 10 minuten perfect in evenwicht. Kansen afdwingen leek aan beide zijde een probleem totdat Paletti plots vanuit het niets een assist van Brendan tegen de touwen knalde. Amper een minuut later verdubbelde G.B. ei zo na zijn voorsprong. De thuisgoalie loste een schot van Bait waarop Geus net een fractie te laat kwam om het leder in het mandje te leggen. Hierna herviel de match weer in het scenario van de eerste 10 minuten. Vooral veel bikkelen in het middenveld maar langs beide zijden amper gevaar voor doel. Een kwartier voor rust kwam G.B. wel zeer goed weg toen Stef ongelukkig neer ging en een Moderne aanvaller alleen op doel kon afstormen. Gelukkig voor G.B. knalde deze de bal overhaast recht op Ferla. Vijf minuten voor de koffie viel er weerom een G.B. treffer uit de lucht. Geus duwde een hoekschop van Brecht netjes in de kooi en zowaar stond er een 2-0 in het voordeel van de G.B. op het bord. Deze tweede treffer was voor de bezoekers die nochtans heel de eerste helft de evenknie van de G.B. waren een serieuze opdoffer. G.B. drukte nu door en ging nog voor de rust op zoek naar de genadeklap. En die kwam er ook. Pal op de 35 ste minuut was het weerom Geus die knap de 3-0 binnen kegelde. Zo kon G.B. na een moeilijke eerste helft alsnog met een ruime voorsprong de kleedkamer in.

De tweede helft begon slecht voor de thuisploeg. Na een foutieve tackle binnen de grote rechthoek wees Baar naar de stip. De elfmeter werd aanvankelijk nog door Ferla met een prachtige save uit de benedenhoek geranseld. In de daaropvolgende corner echter werd hij wel geklopt. Een volledig vrijstaande Moderne aanvaller kon simpel aan de tweede paal de 3-1 binnen koppen. In de problemen kwam de G.B. hierdoor niet. Integendeel zelfs. Waar beide ploegen de eerste helft elkaar nog waard waren was G.B. nu plots veel sterker dan zijn tegenstander. Moderne werd nu overlopen en G.B. creëerde kans op kans. De ingevallen Robin was er meteen twee keer dicht bij maar werd afgestopt door de sterk keepende bezoekende goalie. In de 45 minuut was het wel raak. Joris draaide met een beetje meeval een hoekschop rechtstreeks in de kruising. Een Olympisch doelpunt en de 4-1 was een feit. Amper 5 minuten later stond het al 5-1. Dit keer was het Robin die het leder tegen de netten knalde. Nog 3 minuten later deed hij dit netjes over en wees het scorebord al 6-1 aan. En ja amper afgetrapt en het was weer raak. Dit keer was het Robins broer Vis die scoorde. De bezoekers die helemaal weggetikt werden konden amper iets terug doen en probeerden vooral verdere schade te beperken. Doch een hongerig G.B. bleef doordrukken op zoek naar een 8ste treffer. En die kwam er uiteindelijk ook. Weerom was het Robin die voor de derde keer de netten deed trillen en zo de 8-1 eindstand vast legde.

- Op basis van de tweede helft verdiende ruime zege voor G.B. Dikke chapeau aan heel de ploeg voor deze knappe prestatie.

- Joris die na lang blessureleed weer stilletjes aan naar zijn beste niveau aan het groeien is werd verdiend tot man van de match verkozen.

- Hiermee werd een weer prachtig voetbaljaar met een ruime zege afgesloten. De match van tegen de Gul gaat volgende week immers helaas niet door. Eendracht wou de match op het kunstgras van Koersel laten doorgaan. Dit kon echter pas om 17:00. Hierdoor slaagde G.B. er spijtig genoeg niet in voldoende spelers bij elkaar te krijgen. Uiteindelijk kwamen we maar aan 7 spelers en hebben we helaas moeten passen voor deze bijna jaarlijkse traditie.

- Prettige feestdagen iedereen!

Beste Geren-bijers

Na een weekend verplicht rust is het zaterdag weer zover! Een altijd zwaar bevochten wedstrijd tegen FC moderne uit Tessenderlo! De laatste 2 matchen wonnen we met 3-1 en 1-3, nipte zeges dus T4 verwacht iedereen weer in topvorm aan de aftrap! T1 beschikt over een kern van 13 gemotiveerde krijgers! Tussen de 3 palen tikkende tijdbom Ferla, in de verdediging onder leiding van houthakker Stef, steltenloper Nick en T4 Marnick. In het middenveld ons altijd gevaarlijk trio: monster Bait, libero Brecht en onze eigen KDB Paletti. Met op de flanken loopwonder Brendan en robocop VDB! Aan het kanon hebben we Geus the bull en all star Robin! T1 beschikt nog over 2 jokers, 2 gevaarlijke pionnen, 2 all arounders, gouden linker Cris en Bavo Iniesta! Ik ben benieuwd waar T1 deze krakers gaat plaatsen! Komop makkers! We gaan nog is vol voor de overwinning , na de match is er dan ook een kleine verrassing (het heeft iets te maken met shotglaasjes en iets wat Bait meebrengt) meer verklap ik niet!

Iedereen paraat om 14u10 in de Kring

Van dienst: Bait en Robin

10 min 1-0Joris
30 min 2-0 Geus
35 min 3-0 Geus
40 min 3-1
45 min Joris 4-1
53 min Robin 5-1
56 min Robin 6-1
58 min Vis 7-1
67 min Robin 8-1

35 min Geus door Robin
35 min Brendan door Nick