G.B. - Fc Moderne

G.B. niet voorbij FC Moderne.

Het was snel duidelijk dat het voor de G.B. geen gezondheidswandeling zou worden. Fc moderne speelde goed georganiseerd en ving de thuisploeg vrij makkelijk op. Ze staken af en toe ook een goede counter in mekaar. Zo kwam dan ook in de twaalfde minuut het eerste gevaar van de bezoekers. Fabio had een ultieme reflex in huis nadat hij oog in oog stond met een bezoekende aanvaller. Op de daaropvolgende corner leek Fabio geklopt, maar Lange kon in extremis de bal nog net voor de lijn wegwerken. Pas op het kwartier knutselde G.B. zijn eerste kans in mekaar, maar het was wel meteen raak. Bosman zette weer met sprekend gemak 3 man in de wind om dan breed te leggen op Seeger die het leder maar in doel te leggen had.  Lang kon de G.B. echter niet van deze voorsprong genieten. Amper vijf minuten later stonden de bordjes immers  terug gelijk.  Balverlies in het middenveld met daaropvolgend een scherpe counter van de bezoekers stonden aan de basis van deze tegentreffer. Beide ploegen hielden elkaar hierna perfect in evenwicht en er viel nog weinig doelgevaar te noteren. Een keer was Pieter er dicht bij op aangeven van Brecht. Zijn kanon stond echter niet op scherp en zo werd met een 1-1 tussenstand de kleedkamers opgezocht

Na de rust nagenoeg hetzelfde spelbeeld, maar met toch een licht overwicht voor de G.B. dat de meeste aanvalslust toonde. In de 45ste minuut werd de thuisploeg daarvoor beloond. De lange zette met een dertig meter pas Pieter alleen voor doel, wiens kanon nu wel op scherp stond en de 2-1 lag in het mandje. De bezoekers leken aangeslagen en nu nam de G.B. de wedstrijd wel stevig in handen. In de 55 minuut kreeg pieter de kans om de wedstrijd te beslissen. Hij werd door Brecht alleen voor doel gezet, maar besloot pal op de goed uitgekomen doelman. Dit zou de G.B. nog zuur opbreken, want tien minuten voor affluiten scoorden de bezoekers na mistasten in de G.B. defensie plots uit het niets. Nu leek de G.B. even aangeslagen en de bezoekers kregen nog de beste mogelijkheden om met de zege aan de haal te gaan. Fabio liet zich echter geen derde keer meer kloppen en zo bleef de 2-2 tot het laatste fluitsignaal op het bord staan.

1-0 Seeger

2-1 Pieter

• Na twee sterke prestaties, volgde dit weekend een mindere wedstrijd van de G.B. Daar zat een goed voetballend FC Moderne wel voor een groot stuk tussen. Doch ondanks de mindere match werd er niet verloren. 7 matchen gespeeld, 5 gewonnen en twee keer gelijk. Zeker een geslaagde seizoenstart.
  • De Lange werd voor de tweede week op rij tot man van de match verkozen. Hij presteerde dan ook weer sterk en staat nu ook voor het eerst aan de leiding in het referendum man van het seizoen met een puntje voorsprong op Brecht.

Zaterdag ontvangt de G.B. FC Moderne uit Deurne. Het laatste onderlinge treffen dateert van 22 maart dit jaar. Toen kon G.B. maar net een nederlaag vermijden door in de laatste minuut nog de weg naar de netten te vinden. Zo eindigde dit duel op 2-2.  Drie maanden eerder wonnen we thuis wel vrij makkelijk met 5-0. De laatste twee weken speelde G.B. zeer sterk. T1 rekent rekent zaterdag op bevestiging en de volle buit

Net als vorige week zijn Steven Schuyten en Steven Mertens niet inzetbaar. We  beschikken dus over dezelfde 12 als vorige week.

Iedereen wordt om 14.00h in de Kring verwacht.

Nick en Steven Schuyten zijn van dienst.

ps. Voor de Lange is het morgen een speciale match. Op Moderne scoorde hij vooral na de wedstrijd. Misschien komt zijn vlam wel mee afgereisd uit Deurne?