... and beer ...

GB - FC De Kosters Nieuwerkerken

Wedstrijdverslag

G.B. maatje te sterk voor De Kosters.

Het had dit weekend weerom heel wat voeten in aarde gehad een ploeg te vinden om de degens mee te kruisen. Uiteindelijk slaagde Steven Schuyten er toch in na 653 telefoontjes, 15 appjes en 1 sms een tegenstander te vinden. Chapeau Steven!!!! Zo kon uiteindelijk het 8ste treffen tussen de Kosters en G.B. plaatsvinden. Tussenstand 7-0 in het voordeel van de G.B. Zouden de Kosters er in slagen de G.B. voor de eerste keer op de knieën te krijgen?

De bezoekers uit Nieuwerkerken begonnen in ieder geval sterk aan de wedstrijd. Meteen werd Flavio onder vuur genomen. Gelukkig voor G.B. scheerde de bal net over de dwarsligger. Een slap G.B. was het eerste kwartier nergens. Doch kwam men na 10 minuten ei zo na op voorsprong. MK alleen voor doel gezet door Joris kon makkelijk scoren. Hij legde echter het leder nog breed op Seeger. Helaas veel te breed. Seeger huppelde nog wanhopig achter het leder aan maar de vogel was gaan vliegen. Weg kans. Een G.B. voorsprong zou op dat moment ook onverdiend zijn want de Kosters waren de betere ploeg. Op het kwartier kregen de bezoekers loon naar werken. Heel de G.B. defensie werd eenvoudig te kijk gezet en een kansloze Fabio kon alleen maar machteloos toekijken hoe zijn mandje gevuld werd. De verdiende 0-1 stond op het bord. Was een verrassing in de maak? Lang konden de Kosters echter hun voorsprong niet vast houden. Amper 60 seconden later stonden de bordjes al teug in evenwicht. Het was Bossie die een asssist van Marnick binnen tikte. 1-1 en alles te herdoen. G.B. was meteen wakker geschoten en plots ging het snel. Amper 2 minuten later immers stond het al 2-1. Brendan randje buitenspel knalde de bal nog tegen de paal maar de goed gevolgde MK legde simpel binnen. De Kosters waren amper bekomen of de volgende treffer was al een feit. Dit keer was het Luts die een assist van Seeger binnen knalde. 3-1 en De Kosters k.o. Toch niet , want de moedige bezoekers probeerden zich terug in de wedstrijd te knokken en G.B. herviel terug in het slappe spel van het eerste kwartier. De Kosters dwongen nu enkele grote kansen af, maar afwerken leek bij hen een groot probleem. Zelfs de bal vanop 2 meter in een leeg doel leggen lukte niet. Dit zou hen zuur opbreken want bij de eerste de beste counter was het aan de overzijde wel raak. De bezoekende doelman blokte het schot van MK nog wel maar toch rolde de bal tergend traag richting doel. Een bezoekende verdediger probeerde in extremisch het leder nog weg te werken maar knalde het kleinood via de binnenkant van de paal tegen de netten. Zo ging G.B. met een gevleide 4-1 voorsprong de rust in.

Dat vierde doelpunt net voor de koffie was wel degelijk de genadeslag voor de moedige Kosters uit Nieuwerkerken. G.B. was na de rust oppermachtig en de bezoekers hadden handen en voeten tekort om de schade te beperken. G.B. creëerde nu kans op kans maar de afwerking liet serieus te wensen over. De intussen zeer slechte staat van het veld speelde hier wel een rol in. Uiteindelijk hielden de Kosters nog 20 minuten stand om dan het laatste kwartier nog 4 doelpunten te slikken. De 5-1 Bossie op assist van MK was de mooiste. Daarna lapte Mk zelf er nog 2 binnen waarna diep in de blessuretijd Nick VDB de 8-1 eindstand vastlegde.

Nabeschouwing

- Na een matige tot zwakke eerste helft uiteindelijk nog verdiende ruime zege voor G.B.

- Om de discussie te stoppen had Seeger nu wel of niet mee gedaan werd hij prompt tot man van de match verkozen.

- Volgende week volgt de moeilijke verplaatsing richting veteranen Helchteren. Een zege ginder zou een prachtige start zijn van een lange avond en nacht. Om 19:00 start immers het jaarlijkse clubfeest. Lekker eten, drinken, uitreiking gouden schoen en heel veel feestplezier!! Iedereen op post!!!!

Voorbeschouwing

Voetbalvrienden,

Na de afzegging van de Wrakken zijn we gisteren beginnen zoeken met man en macht naar een nieuwe tegenstander, wel zeker 20 ploegen liggen beffen ( Bellen E-mailen Faxen ). Het leek erop dat we een 2 de zaterdag op rij met onze lieve vrouwtjes moesten doorbrengen tot dat Ruben van de Kosters onze Facebook post las en T3 contacteerde en snel tot een overeenkomst kwamen. De 3de GB vs De kosters van dit seizoen was een feit.

Bij de GB wederom een pak afwezigen, ik ga ze niet allemaal opnoemen want dan is de match al bezig voor het verslag af is. Wie is er wel, in doel Rossi. De verdediging met Nick Marnick Stef en Baldelli. Het middenveld Brendan Luts en Paletti. En onze aanval Bossie, Seeger en MK.

Vervangingen

35 min Baldelli door Brecht
50 min Bossie door Nick VDB