GB - FC De klok

G.B. nipt voorbij FC de Klok.

Voetbal oorlog. Zo leek het wel toen 3 minuten voor affluiten 1 individu plots wel erg ver over de schreef ging. Bloed, ambulance, politie en veel heisa. Een zeer spijtig voorval. Het was tot dan immers een toffe namiddag. Twee aan elkaar gewaagde ploegen die op een sportieve manier elkaar aan het bekampen waren. Dat er nog vele duels tussen deze 2 teams mogen volgen!

De eerste tien minuten was het aftasten. Vooral veel duels op het middenveld maar geen doelgevaar. De eerste te noteren gevaarlijke fase leidde meteen tot een doelpunt. In de tiende minuut bediende de doorgebroken Bossie immers knap Thomas die droog in de beneden hoek de 1-0 binnen knalde. De bezoekers waren zeker niet aangeslagen en eisten de bal op. Een sputterend G.B. loerde vooral op de counter dat wel enkele halve kansjes opleverde. De schoten van Senne en Thomas waren echter iets te slap om de bezoekende goalie een tweede keer te verschalken. Ondertussen werden de bezoekers steeds sterker en kwam G.B. na twintig minuten goed weg toen Mertens gevat een gevaarlijk schot in corner wegwerkte. Dit was echter uitstel van executie. Twee minuten later stond de 1-1 wel degelijk op het bord. Heel de G.B. defensie miskeek zich wel erg lullig op een verre uittrap van de bezoekende Goalie. Een Klok aanvaller nam dit geschenk in dank aan en legde de bal simpel in het mandje. Amper 2 minuten later was het weer bijna raak. Gelukkig reageerde Kristof alert op een te korte terugspeelbal en behoedde G.B. zo van een achterstand. G.B. herpakte zich hierna maar meer dan de 1-1 vasthouden tot aan de rust zat er niet meer in.

Na de pauze nam een gretiger G.B. de match wel in handen. Met veel druk naar voren creëerde men enkele goede mogelijkheden. Eerst haalde Bossie zijn kanon boven, maar zijn schot miste millimeters doel. Daarna was het de beurt aan Senne, maar de Klok doelman hield met een knappe reflex de gelijke score alsnog op het bord. Een paar minuten later leek Cams te scoren. Hij knalde echter overhaast het leder van dichtbij over het lege doel. Pas na een kwartier kwamen de bezoekers een eerste keer piepen. Wel meteen code rood aan het G.B. doel. Kristof had immers de hulp van de lat nodig om zijn netten proper te houden. Amper een minuut later waren de bezoekers weer gevaarlijk met een schot dat een half metertje voorbij de verste paal in doeltrap eindigde. Daarna was het echter weer de beurt aan G.B. om de registers open te trekken. Na twintig minuten leek de 2-1 een feit. Arno devieerde perfect een knappe voorzet van Brendan richting doel. Het leder belandde echter op de binnenkant van de paal en rolde zo terug het veld in. Niet getreurd want een paar minuten later was het wel raak. Nu had Arno wat meer geluk. Heel wat meer geluk zelfs. Zijn voorzet week immers af op een Klokker en de bezoekende goalie was plots geklopt. Fc de klok was amper van deze opdoffer bekomen of Senne kreeg al de kans om de match te beslissen. Hij plaatste echter overhaast het leder naast voor de G.B. verkeerde kant van de paal. Zo bleef het verschil maar 1 doelpunt en pompten de bezoekrs zich op voor een slot offensief. Wat volgde is echter …

30 min. Stijn door Cams

1-0 Thomas

2-1 Arno

- Moeizame zege voor de G.B. tegen een zeer sterke en stugge tegenstander. Zeker de eerste helft was de klok minstens de evenknie van G.B. Na de rust waren we onder impuls van de ingevallen Cams sterker en hebben we op basis van de kansen de zege niet gestolen.

- Arno die weer sterk presteerde werd tot man van de match verkozen.

- Hiermee is er een einde gekomen aan het seizoen 2015-2016.

- We kunnen zonder overdrijven zeggen een van de beste seizoenen ooit uit de G.B. geschiedenis. Van de 36 gespeelde wedstrijden werden er maar liefst 31 winnend afgesloten. 4 keer werd er gelijk gespeeld en amper 1 keer verloren.

- Er werd maar liefst 156 maal gescoord en 39 keer werd er een tegendoelpunt geslikt. Dat maakt een doelpuntensaldo van maar liefst + 117.

- Man van het seizoen is Lange geworden met 186 stemmen. Gevolgd door Steven Mertens 174 stemmen en de gebroeders Nick en Steven beide 156 doelpunten

- Topschutter met maar liefst 52 doelpunten op 27 wedstrijden werd Pieter. Gevolgd door Stephano en Bossie beide 17 doelpunten.

- Brendan is aan de kop van de waarheidstabel geëindigd waarmee de kandidaten voor de volgende gouden schoen gekend zijn. Lange, pieter en Brendan mogen strijden om dit gouden kleinood.

- Hiermee kunnen we dit schitterend seizoen afsluiten. Bedankt aan alle spelers, supporters en G.B. sympathisanten. Nu twee maandjes rust om dan aan een hopelijk even fantastisch of misschien nog beter 2016-2017 te beginnen. 2017 wordt zo een speciaal jaar want dan vieren we ons 50 jarig gouden bestaan!!

zaterdag komt G.B. voor de laatste maal dit sieizoen in actie. Tegenstander wordt FC De Klok uit Viversel. Een stugge tegenstander, maar we willen dit ongekend schitterende seizoen absoluut in schoonheid afsluiten. We moeten het weerom doen zonder een heel resem sterkhouders maar Schuyten is er toch maar weer in geslaagd 12 man bij elkaar te krijgen.Gastspelers zijn dit keer Thomas en jawel onze Stijn die een aantal jaren geleden zijn schoenen aan de haak hing maar toch nog eens de G.B. kleuren wil verdedigen.

Normaal speelden we op verplaatsing. Het speelveld van de Klok is echter onbespeelbaar waardoor de match in extremis omgedraaid is. Chapeau en dikke mercie aan onze terreinverzorgers om het veld nog speelklaar te maken.

De tegenstander heeft gevraagd om een uur vroeger te spelen. De wedstrijd begint dus om 14.00h. Iedereen wordt om 13:15 in de Kring verwacht.

2 vrijwilligers gevraagd voor de netten en kleedkamers.