GB - Fc De Klok

G.B. legt de Klok met 4-0 over de knie na matige partij.

De wedstrijd kon net als vorige week weer niet beter beginnen voor de G.B. Het was dit keer wel niet na 10 seconden maar toch na amper vijf minuten stond de 1-0 toch al op het bord. Brendan kopte een corner van Lange richting doel. De bezoekende goalie plukte de bal op de doellijn uit de lucht , maar viel met bal en al ongelukkig achterover in zijn eigen doel. Meteen een veelbelovende start. Daar bleef het echter bij. Veel inzet langs beide zijde maar weinig goed voetbal op de Everselse akker. De bezoekers probeerden de bal op te eisen maar kregen buiten enkele schoten uit de 2 de lijn (die trouwens ver naast gingen) geen enkele kans bij elkaar gevoetbald. Ook langs G.B. kant viel er amper iets te noteren. Alleen steven Mertens kreeg op aangeven van Lange een halve kans. Zijn schot werd echter in extremis geblokkeerd. Zo kon na een teleurstellende eerste helft de G.B. met een gevleide voorsprong de rust in.

Direkt na de rust een sterker G.B. Pieter rolde meteen de defensie op om dan met een prachtige knal de doelman te verslagen. De bal weigerde echter de doellijn te overschrijden en botste via de onderkant van de lat terug het veld in. Even later kwam Pieter terug in schietpositie, maar nu besloot hij een half metertje naast. Amper een minuut later kreeg Steven Mertens een unieke mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar hij kopte een open kans ongelukkig naast doel. Ook Pieter werd nog een keer het straatje ingestuurd. Dit keer besloot hij in het zijnet. Dit gebeurde allemaal in een dolle eerste vijf minuten. Daarna ging de G.B. storm weer liggen. De bezoekers probeerden zich terug in de wedstrijd te knokken en probeerden druk te zetten. De G.B. kreeg het een kwartiertje moeilijk maar gaven ondanks het bezoekende overwicht geen enkele kans weg. In de twintigste minuut kreeg Fc de klok plots een mokerslag te verwerken. Een vrije trap van Lange werd in eigen doel verwerkt. 2-0 en boeken dicht. De Bezoekers lieten nu de kopjes hangen en plots werd het wel erg makkelijk voor de G.B. De laatste 10 minuten werden de bezoekers dan ook helemaal weggespeeld en scoorde de thuisploeg nog 2 maal. Eentje van Cams met het hoofd op aangeven van Stephano. En de 4-0 eindstand werd net voor affluiten door Brecht op het bord gezet.

1-0 Brendan

2-0 Lange

3-0 Cams

4-0 Brecht

35 min. Seeger door Nick

35 min. Bossie door Stephano

35 min. Marnick door Reet

35 min. Steven Schuyten door Brecht

- In tegenstelling dat uitslag doet vermoeden eerder moeizame zege voor de G.B. Zonder excuses te zoeken mogen we wel zeggen dat het op dit veld onmogelijk is goed voetbal op de mat te leggen. Ook de tegenstander klaagde achteraf terecht over de erbarmelijke staat van de grasmat.

- Niettemin uiteindelijk verdiende zege voor de G.B. De tegenstander probeerde op een gegeven moment wel druk te zetten, maar over gans de match heeft Stan geen enkele keer moeten ingrijpen. Chapeau voor onze defensie.

- Nick die sterk inviel werd tot man van de match verkozen. Gevolgd door Brendan, Cams en Steven Mertens. Deze laatste neemt de leiding in het referendum man van het seizoen over van Pieter.

- Met deze overwinning hebben we 2015 in schoonheid afgesloten. Van de 15 wedstrijden dit seizoen wonnen we er 13 en speelden we 2 keer gelijk. Ongeziene knalprestatie!!! Nu hebben we 2 weekendjes rust om dan op 9 januari de draad weer op te nemen. Meteen een topper tegen KWB Koersel.

- Prettige feestdagen iedereen en tot in 2016!!

Zaterdag moet G.B. voor de laatste keer dit jaar de wei in. We krijgen de eer FC De Klok uit Viversel te mogen ontvangen. De Laatste keer thuis tegen hen  wonnen we vlot met 7-0 om een half jaar later ginds iets moeizamer met 0-2 te zegevieren. Sindsdien is FC de Klok wel versterkt, en het zal dan ook niet makkelijk worden om de punten thuis te houden. Doch rekent T1 op een zege om het jaar ongeslagen af te sluiten.

Niemand heeft afgezegd. T1 zou dan ook over 15 spelers moeten beschikken.

Iedereen wordt om om 14.00h in de kring verwacht.