GB - FC Bos

G.B. klopt FC Bos met Arsenal score.

De eerste kans van de wedstrijd kwam er na 3 minuten. Brecht bracht Pieter in schietpositie, deze kraakte echter zijn schot. Even later kwam Bossie aan het venster piepen, zijn kopballetje op aangeven van Pieter was echter te zwak om de bezoekende goalie te verontrusten. FC Bos was zeker niet de mindere van G.B. maar gevaar voor doel creëren zat er voor hun niet echt in. De G.B. kreeg wel kansen. Op het kwartier kreeg Cams via Pieter een unieke mogelijkheid om de score te openen. Hij miste echter. Even later moest de bezoekende doelman alles uit de kast halen om een schot van Schuyten onder de lat uit te ranselen. Op basis van de kansen verdiende G.B. wel een voorsprong. En die kwam er vijf minuten voor het rustsignaal ook. Pieter werd net voor de grote rechthoek foutief afgestopt. Hij nam de vrije trap zelf voor zijn rekening en krulde de bal enig mooi tegen de touwen. De toch wel verdiende 1-0 stond op het bord. Een minuut later werd deze score ei zo na verdubbeld. Seeger op links het straatje ingestuurd legde knap breed op Pieter die de bal maar binnen te tikken had. Een oneffenheid in het veld besliste er echter anders over en weg dubbele voorsprong.

Na de rust meteen nog een reuzekans voor de G.B. Pieter mikte echter van kortbij pal op de doelman. In de daaropvolgende fase was Bos voor het eerst in de wedstrijd gevaarlijk. Cams moest Fabio op de lijn bijstaan of de gelijkmaker was een feit. Dit was meteen het sein voor Bos om alle registers open te trekken. G.B. kreeg het moeilijk, maar gelukkig stond de defensie onder leiding van een sterk spelende Reet pal. FC Bos drukte maar een counterend G.B. was gevaarlijker. Pieter, Mertens en Brecht kregen nog enkele mooie mogelijkheden maar de Bos doelman weigerde zich een tweede keer gewonnen te geven. De laatste tien minuten zette Bos alles op alles en G.B. dat al veel energie verspeeld had leek de zege alsnog uit handen te moeten geven. Gelukkig stond Fabio zeer sterk te keepen en hield hij met enkele zeer knappe reddingen de G.B. recht. Een zwoegend G.B. hield uiteindelijk stand en kreeg net voor affluiten nog een unieke kans via Bossie. Zijn schot leek onder de doelman binnen te rollen maar werd op de doellijn toch nog een halt toegeroepen. Zo bleef de 1-0 tot het laatste fluitsignaal op het bord.

1-0 Pieter

35 min. Seeger door Brendan

35 min. Stef door Steven Mertens

- Zeer aangename spannende en sportieve wedstrijd. Beide ploegen gingen voluit voor de winst. Uiteindelijk trok G.B. aan het langste eind wat op basis van de kansen wel verdiend mag genoemd worden.

- Marnick en Reet werden met gelijke punten tot man van de match verkozen.

- Niet toevallig 2 verdedigers werden man van de match. De nul houden tegen een sterk FC Bos is niet ieder team gegund. Chapeau gasten!! - Nu al een eerste reminder: Volgende week begint de wedstrijd thuis om half twee

Zaterdag ontvangt G.B. FC Bos uit Tessenderlo.

Tegen dit elftal slaagden we er nog maar 1 keer in te winnen. De laatste keer gingen we na nochtans een 0-2 voorsprong maar liefst met een 5-2 score de boot in.We zullen dus top moeten zijn om onze ongeslagen status op het bord te houden. Onze draaischijf Lange is spijtig genoeg niet van de parij. Ook Stephano ligt met een knieblessure nog een tijdje in de lappenmand. Steven Mertens is met werkverplichtingen ook twijfelachtig. Fabio komt het G.B. doel nog eens verdedigen zodat we incluis Steven Mertens over 13 spelers beschikken.

Iedreen wordt om 14.00h in de kring verwacht.