G.B. - Eisden 70

G.B. legt Eisden over de knie!

Na een 10 minuten studieronde staken de bezoekers een eerste keer de neus aan het venster. Balverlies in de G.B.-defensie zorgde ervoor dat een Eisden aanvaller schuin alleen voor doel verscheen. Deze probeerde Sten te lobben maar zag het leder een toch een tweetal meter voorbij de tweede paal vliegen. Hierna trok G.B. langzaam maar zeker het initiatief naar zich toe. De eerste G.B.-kans creëerde de bedrijvige Bossie. Zijn knal werd knap gepareerd door de bezoekende goalie. Een paar tellen later was het de beurt aan Cams om aan te leggen. Zijn loeier spatte uiteen op de paal. Ook Doumkos kon van kortbij aanleggen, maar de Eisdense goalie had blijkbaar nog al in doel gestaan en pareerde weerom knap. Doch de G.B. druk hield aan en in minuut 25 was het zover. Bossie toverde een knappe actie uit zijn schoenen en probeerde de bal voorbij de doelman te punten. Deze redde nog half de meubelen maar de bal rolde toch nog richting in of net naast het lege doel. De goed gevolgde Doumkos nam alle twijfel weg en legde de 1-0 in het mandje. De bezoekers claimden buitenspel maar het doelpunt werd terecht goed gekeurd. Eisden probeerde iets terug te doen maar de G.B. defensie gaf onder leiding van het sterk spelende duo Baldelli en Thoelen nauwelijks iets weg. 1 Keer glipte een Eisdenaaar voorbij de buitenspelval maar dan was er Sten die knap uitkwam en het gevaar pareerde. G.B. was voor de rust zelf wel nog een paar keer gevaarlijk. Doumkos en Baldelli haalden nog knap uit maar misten net de kooi. Net voor de rust kreeg Brendan nog de beste mogelijkheid om nummer twee op het bord te zetten. Hij verscheen moederziel alleen voor doel. Doch het sterk keepende Eisden sluitstuk won het rechtstreekse duel en weg kans. Zo werd er met een krappe 1-0 op het bord de rust ingegaan.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Een beter G.B. nam het initiatief. Doch het eerste halve kansje was voor de bezoekers. Sten liet zich echter niet verrassen en redde simpel. Daarna was het weer al G.B. wat de klok sloeg. Eisden had stilletjes aan handen en voeten te kort om de thuisploeg af te houden. Sommige ingrepen om de G.B. trein te stoppen waren echt wel op het randje. Dit kon G.B. echter weinig deren en in minuut 45 kreeg men loon naar werken. Bossie zette knap 3 spelers in de wind om dan breed te leggen op Cams. Deze laatste vloerde de Eisden goalie met een droge knal en zette zo G.B. 2-0 in de winst. Lang kon Cams van zijn doelpunt echter niet genieten. Even later werd hij immers via een veel te late tackle van het veld getrapt. Een aanslag om u tegen te zeggen. In Eisden is men dit misschien gewoon maar de 10 overgebleven Gb-ers waren toch even het noorden kwijt. Eisden profiteerde hier bijna van want prompt verscheen er een Maaslandse aanvaller alleen voor doel. Gelukkig had Sten een super redding in huis en hield hij zo zijn netten schoon. Doch leek de G.B. nog een moeilijk kwartier te gaan beleven. Gelukkig was Cams intussen bekomen van de eerste schrik en pijn. Ondanks een open wonde op zijn scheenbeen besloot hij toch terug het veld te betreden om zijn makkers bij te staan. De sfeer was intussen wel zo gespannen waardoor Baar wijselijk besloot het spel even stil te leggen en iedereen tot kalmte aan te manen. Terug met elf had G.B. alles snel terug onder controle. Zeker toen Eisden op hun beurt 10 minuten voor tijd (wegens kwetsuur en geen vervanger) met tien kwam te staan. G.B. tikte de wedstrijd dan ook simpel uit. Net voor affluiten had Doumkos nog een 3 de treffer aan de voet. Maar de bezoekende doelman bewees dat hij de beste Eisdenaar was en schudde nog maar eens een prachtige save uit zijn mouw. Doch werd het alsnog 3-0. Dit via Thoelen die een hoekschop van Doumkos droog in 1 tijd tegen de netten knalde.

- Verdiende 3-0 overwinning in een potige wedstrijd. Hierbij is 2018 met een zege ingezet.

- Baldelli die sterk speelde werd tot man van de match verkozen.

- Volgende week volgt de topper tegen onze buren van ODT Bascule. Baldelli,Cams en Thoelen kunnen zeker al niet aanwezig zijn. Graag een inspanning aan de rest van het team om zeker fit aan de aftrap te staan.

Voetbalvrienden,

De eerste wedstrijd van 2018 gaat al dadelijk een klepper worden, we nemen het voor het eerst op tegen de mannen van Eisden 70.  Na wat opzoekwerk kwamen we al snel uit bij een topploeg van het Maaslandse competitie-cafevoetbal.  We zijn benieuwd of we ook maar iets kunnen beginnen tegen deze ploeg...

Na het zwaar bevochten gelijkspel tegen Laren dat aan voelde als een overwinning gunde Witte ons niet 1 weekend rust, een getrainde tegenstander om het jaar mee te beginnen regelde hij voor ons.  Deze match kon niet slechter vallen want we missen morgen nog altijd de gekwetste Flavio, Stroobants, MK, Seeger en Paletti, ook zijn Stef en Reet niet beschikbaar dit weekend.  We kunnen dus niet met onze sterkste ploeg de mannen van Eisden ontvangen... Toch zijn we morgen met zen 12, in doel de sterke Sten voor hem in de verdediging Nick Marnick Thoelen Baldelli en The Beast Cams. In het midden Brendan Schuyten Brecht Mertens. In de aanval Bossie en Doumkos.

T3 verwacht morgen 12 frisse spelers om 13u in de kleedkamer!!!

We komen samen om 12u45 aan St Baaf.

C’mon GB

25 min Doumkos
45 min Cams
68 min Thoelen

35 min Steven Mertens door Nick