GB - Eendracht Koersel

Klinkende zege tegen de Gul!!!

Zaterdag middag 15:00. De zoveelste derby G.B.- Eendracht Koersel (de Gul) staat op het programma. Het zonnetje schijnt, het is prachtig lenteweer. Alleen het veld is helemaal naar de verdoemenis. Doch is iedereen super gemotiveerd om onze buren van aan de zwarte beek te bekampen.

De bezoekers uit Koersel begonnen het best aan de wedstrijd. Al na 1 minuut werd de kooi van Flavio onder vuur genomen. Gelukkig vloog het leder naast of G.B. was al op achtervolgen aangewezen. De Gul drukte door en de thuisploeg liep vooral achter een ongrijpbare bal aan. Pas na 5 minuten geraakte G.B. moeizaam een eerste keer over de middenlijn. Maar het was wel meteen raak. Bossie draaide zich knap binnen de grote recht hoek vrij en knalde pardoes de bal in de kruising. Zo stond tegen de gang van het spel in de 1-0 op het bord. Koersel was zeker niet aangeslagen en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. G.B. kreunde onder de druk maar de defensie speelde sterk en gaf buiten een hele resem hoekschoppen amper iets weg. G.B. loerde noodgedwongen op de counter. Op het kwartier werd Robin het straatje ingestuurd. Hij leek te scoren maar zijn schot belandde via de binnenkant van de paal in de handen van de doelman. Een minuut later was het aan de andere kant bijna raak. Flavio leek geklopt maar met een ultieme wereldreflex hield hij zijn netten alsnog schoon. Na een sterke 20 minuten van Koersel nam G.B. langzaam maar zeker het commando over. De Gul had nu handen en voeten tekort om de G.B. af te houden. De thuisploeg creëerde nu kans op kans. Deze werden echter allemaal vakkundig de nek omgewrongen. Zelfs vanop de stip slaagde Stef er niet in de Gul doelman te kloppen. Dit leek G.B. zuur gaan op te breken. Net voor de pauze immers scoorde eendracht plots de gelijkmaker. Zo dreigde G.B. met een slecht gevoel de rust in te gaan. Doch de tijd was nog niet helemaal op en werd er nog afgetrapt. En jawel een minuut later tekende Doumkos de 2-1 aan. Zo kon G.B. alsnog met een voorsprong de koffie opzoeken.

De eerste kans na de rust was voor de Gul. Gelukkig voor G.B. onderschepte Thoelen nog in extremisch een gevaarlijke voorzet. Daarna was het al G.B. wat de klok sloeg. De bezoekers moesten nu de wet van de sterkste ondergaan. Een G.B.-doelpunt hing in de lucht. Thoelen was er als eerste dichtbij. Zijn racket ketste echter af op de bovenkant van de lat. Vlak daarop werd Doumkos het straatje ingestuurd. Hij knalde het leder pal op de goed uitgekomen doelman. Dit was echter uitstel van executie want een paar minuten later was het wel raak. De goed ingevallen Steven Mertens werd alleen richting doel gestuurd en werkte beheerst af. Amper een minuut later rammelden de Gulse netten opnieuw. Dit keer keer was het Robin die knap de 4-1 tegen de touwen duwde. Wedstrijd gespeeld dacht iedereen. Doch miskeek Flavio zich even later op een vrije trap en kwam de Gul terug tot 4-2. De bezoekers geloofden er plots weer in en probeerden druk te zetten. G.B. hield hen echter makkelijk af en trok zelf het tempo terug op. De bezoekende verdediging hielp G.B. nog een handje en gaf wel erg lullig een 5 de doelpunt weg. Robin nam dit cadeautje maar al te graag aan en legde de bal simpel in het lege doel. Even later deed uitblinker Steven Mertens de Gul blozen door nog een zesde in het mandje te leggen. De laatste 5 minuten slaagde Koersel uiteindelijk met een derde doelpunt nog min of meer de eer te redden en zo stond de 6-3 eindscore op het bord.

- Knappe zege in een aangename derby. Eendracht begon het sterkst en het beloofde een zeer moeilijke namiddag te worden voor G.B. Doch herpakte de thuisploeg zich knap en op basis van het aantal kansen en zeker de tweede helft was de overwinning verdiend.

- Hierbij hebben we van onze laatste zes wedstrijden tegen de Gul er 5 gewonnen en 1 gelijk gespeeld. De laatste nederlaag dateert al van 2015. Niet evident tegen zulk sterk team. Chapeau Gasten!!!!

- Flavio die weerom sterk presteerde werd tot man van de match verkozen. Maar iedereen verdiende zaterdag een pluim!

- Het was nochtans weerom niet evident om een ploeg bij elkaar te krijgen. Zowel Nick,Cams,MK,Reet,Joris,Bait,Baldelli en Brecht ontbraken om diverse redenen. Gelukkig kon T3 Doumkos en Roy nog optrommelen. Bedankt gasten om ons uit de nood te helpen.

- Ook G.B.-man bij uitstek Lange was nog eens van de partij. Het was weerom duidelijk hoe belangrijk Lange wel is, op en naast het veld. Een G.B. zonder Lange is niet het echte G.B. Hopelijk zien we nu de marathon achter de rug is ons monument weer regelmatiger terug.

Voetbalvrienden,

Namiddag ontvangen we onze vrienden van de Gul voor weer een topmatch!! Na onze overwinning enkele maanden geleden op het veld van de gul mogen we er zeker van zijn dat de Gul met maar 1 doel voor ogen naar Eversel afzakt en dat is de GB een verlies aan te smeren!!

Na het geweldige clubfeest vorige week zit de teamspirit er weer in, toch in de aanloop naar deze wedstrijd haakten verschillende spelers af. Het was weer krabben om aan 11 fitte spelers te komen, met wat hulp van Thomas verschijnen we straks met een 12 koppige kern aan de aftrap. Na enkele maanden afwezigheid verwelkomen we straks Thoelen en topschutter Stroobants weer aan de aftrap.

We zullen straks ons beste niveau moeten halen willen we deze topper winnen!! C’mon GB !.

We komen samen om 14u15 in de kring.

Marnick Schuyten en Mertens zijn van dienst.

6-3

35' Seeger door Steven Mertens
55' Bossie door Schuyten