G.B. - Blauwvoet Spalbeek

G.B. een maatje te sterk voor Blauwvoet.

De G.B greep de tegenstander meteen bij de keel en scoorde reeds in de vijfde minuut de openingstreffer. Dit via Brecht die een laag getrapte corner van Seeger in 1 tijd in doel devieerde. Vijf minuten later was deze voorsprong bijna verdubbeld. Seeger, alleen voor doel gezet door Brecht, treuzelde echter iets te lang en weg kans.  Nog geen 2 minuten later was het de beurt aan Arno om een reuzekans te missen. Hij speelde zichzelf nochtans knap vrij, maar zijn plaatsballetje rolde millimeters langs de paal in doeltrap. Blauwvoet moest de wet van de sterkste ondergaan en kon hier nauwelijks iets tegenoverstellen. Fabio had dan ook geluk dat het heerlijke najaarszonnetje hem warm hield, want buiten een paar terugspeelballen was hij helemaal werkloos. De G.B. probeerde  de eerste helft de match nog te beslissen en drukte door. Scoren zat er echter niet meer in, al waren Brecht en Steven Mertens er nog kortbij. Ook Senne had net voor het rustsignaal nog iets mooi in gedachte, zijn omhaal miste echter richting en zo bleef het 1-0 tot aan de rust.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Eenrichtingsvoetbal met een G.B. op zoek naar een tweede doelpunt. Al in de 1ste minuut was Arno er heel dicht bij. Moederziel alleen voor doel gezet door Brendan, zag hij echter zijn schot via de doelman tegen de lat sterven. In de 50ste minuut leek Senne te scoren. Hij omspeelde mooi de goalie maar tikte de bal iets te zacht richting doel waar een verdediger het kleinood nog net op de doellijn kon onderscheppen. Een doelpunt kon echter niet uitblijven en in de 55ste minuut was het eindelijk zo ver. Arno draaide zich voor de grote rechthoek knap vrij en schoot de bal buiten het bereik van de doelman in de linkerbenedenhoek. Vijf minuten later kreeg Blauwvoet het nekschot toegediend. Dit via Senne die zijn knappe wedstrijd bekroonde met een doelpunt. Bijna identiek aan dat van Arno en de 3-0 stond op het bord. Voor de G.B. was het nu wel welletjes en nam wat gas terug.  De bezoekers profiteerden hiervan om 3 minuten voor affluiten eens voor doel te geraken en zowaar tegen te scoren. Meer zat er voor hen echter niet meer in en de G.B. ging oververdiend met de zege aan de haal.

1-0 Brecht

2-0 Arno

3-0 Senne

35 min.  Seeger door Brendan

• Straffe wedstrijd van de G.B. tegen een toch sterke tegenstander. De bezoekers moesten heel de wedstrijd de wet van de sterkste ondergaan en mochten blij zijn dat de score niet hoger opgelopen was.
  • Arno en Brecht werden verdiend tot man van de match verkozen. Ze spelen beiden al weken op een hoog niveau en staan dan ook aan kop in de rangschikking man van het seizoen.
  • Wie ook  zoals steeds weer een beresterke match speelde ( floot ) was onze scheidsrechter Maurice. Hij werkte weer een foutloos parkoers af. Eind eerste helft leek de wedstrijd even te ontaarden, maar hij trad correct en kordaat op  en de brandjes waren weer snel geblust.

S’ avonds vond dan weer de jaarlijkse kwis op de Gul plaats. De Lange had dit jaar maar liefst 3 teams ingeschreven! Een team bestond uit zijn vrouwelijke fans en dan nog 2 G.B.-teams.

Witte, Baar, Lange, Lenz en Mertens vormden het eerste G.B.-team onder de naam de Lomperiken. Over deze geweldige naam had Benji precies zeer Lang nagedacht. Het tweede team van de G.B. was het damesteam dat de eer had onder de naam G.B. deel te nemen. Nathalie, Renate, Gery, Seeger en Stef waren de meisjes van dienst. De Lomperiken gingen furieus van start. Na 3 rondes stonden ze maar liefst op een vierde plaats. Het ongeloof stond op ieders gezicht bij het zien van deze tussenstand. We hadden dit vooral te danken aan de uitgebreide kennis van Lenz over Wereldoorlog I. Ons damesteam startte minder goed. Seeger had op een slecht moment de joker ingezet en ze misten met een 22ste plaats volledig hun start. Als straf moest Seeger zijn kapiteinsband afstaan aan Nathalie. Naar mate de kwis vorderde herpakte het G.B.-team zich wel en halfweg namen ze al de 18de plaats in. De lomperiken daarentegen die ondertussen meer Duvels dan vragen op tafels hadden staan zakten weg naar de 13de plaats. In het tweede gedeelte echter zetten beide ploegen alles op alles. Mertens zijn kennis van Gin en de lange zijn kunde om bij de buren te gaan spioneren zorgden er voor dat de lomperiken op een onverhoopte 8ste plaats eindigden. Ongezien in de G.B. kwis historie. Ook het dames G.B.-team was nog goed opgeklommen en eindigde op een eervolle 12de plaats. Ook nog 2 plaatsen beter dan ons beste resultaat ooit. Lange zijn vrouwelijke fans (team Girlpower) eindigden op een 18de plaats.

Het was weer een geslaagde avond. Chapeau aan onze buren voor deze knappe organisatie.

Zaterdag ontvangt G.B. Blauwvoet uit Spalbeek.

Een zeer sterke tegenstander waartegen we reeds meermaals in het zand beten. Vorig seizoen wonnen we ginder wel met 1-4. Toen speelden we misschien wel onze beste wedstrijd van de laatste jaren.

Nu zal het echter extra moeilijk worden. Er zijn immers nog een aantal sterkhouders niet beschikbaar. Zowel Reet ,Pieter als Raf trekken zaterdag het G.B, truitje niet aan. Gelukkig kunnen we rekenen op Senne om ons uit spelersnood te halen.

T1 verwacht  dat de aanwezigen scherp en vooral  nuchter  aan de aftrap verschijnen om deze aartsmoeilijke opdracht toch tot een goed einde te brengen.