... and beer ...

G.B. - Berkenbos

Wedstrijdverslag

Een zwak G.B. pakt toch de zege tegen Berkenbos.

Het wedstrijdbegin was nochtans veelbelovend. Gelijk bij de aftrap werd de hele bezoekende defensie simpelweg opgerold. Steven Mertens alleen voor doel gezet miste echter de kans om het snelste doelpunt uit de G.B. geschiedenis aan te tekenen. Wat de G.B. hierna liet zien was miserabel slecht. Men had duidelijk meer technische bagage dan de bezoekers, maar deze speelden met veel inzet en hielden een mak G.B. makkelijk af. Op het kwartier kwam Berkenbos ei zo na op voorsprong. Gelukkig kopte een volledig vrijstaande bezoekende aanvaller een bal vanuit hoekschop recht in de grijpgrage armen van Fabio. Na twintig minuten eindelijk een voldragen aanval van de G.B. Een mooie een/twee tussen Raf en Pieter zette Bosman vrij op de linkerflank. Deze bracht de bal perfect voor doel waar Lange het kleinood koelbloedig tegen de netten werkte. Wie echter dacht dat de G.B. na deze 1-0 gelanceerd was kwam bedrogen uit. Combineren leek een onmogelijke opdracht en verder dan een kopkans voor Raf die ver over ging kwam men niet. De bezoekers bakten er gelukkig ook niks meer van en zo ging men met een kleine voorsprong de rust in.

De uitbrander onder de rust van T1 had blijkbaar weinig indruk gemaakt want de G.B. begon zowaar nog slapper aan de 2de helft . Tot overmaat van ramp raakte Nick na 5 minuten de bal met de hand binnen de grote rechthoek. Maurice had dit opgemerkt en kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Berkenbos nam dit geschenk maar al te graag aan en legde de 1-1 in het mandje. De bezoekers waren vastbesloten dit punt vast te houden en speelden loerend op de counter met veel volk achter de bal. De G.B. had een totale off-day en kon dit bezoekend blok niet ontwrichten . Zelfs de simpelste passes mislukten. De supporters begonnen te morren en scandeerden onder leiding van Baar al het ontslag van T1. Er gebeurde dan ook werkelijk niks tot 10 minuten voor tijd Fabio de G.B. rechthield toen hij met een prachtige ultieme save een strak schot uit de benedenhoek ranselde. De bezoekers baalden net iets te lang van de net niet voorsprong want op de daarop volgende aanval waren ze niet alert en werden ze koud gepakt. Raf zette Lange alleen voor doel die koelbloedig de 2-1 in doel trapte. De bezoekers waren aangeslagen en de G.B. slaagde er nu toch eindelijk in hun niveau wat op te krikken. Vijf minuten voor affluiten kwam Seeger dicht bij een doelpunt, maar zijn plaatsbal strandde tegen de lat. Net voor het eindsignaal scoorde hij echter alsnog. Op aangeven van Steven Mertens gaf hij de bezoekende doelman het nakijken met een strak schot in de linker beneden hoek. Zo werd de zwakke wedstrijd toch nog met een positieve noot afgesloten.

Doelpunten:

1-0 Lange

1-1 Berkenbos (penalty)

2-1 Lange

3-1 Seeger

Vervangingen:

35 min. Pieter door Stef

- Zaterdag kwam een oud G.B. zeer weer boven. Tegen ploegen die met veel volk achter de bal spelen loerend op de counter hebben we namelijk al dikwijls mindere wedstrijden gespeeld. Positief is nu wel dat we de wedstrijd winnend afgesloten hebben, terwijl in het verleden in de zelfde omstandigheden al eens aan het kortste eind getrokken werd.

- Seeger werd tot man van de match verkozen, gevolgd door Fabio die ons op een cruciaal moment van de wedstrijd recht hield.

- De supporters tijdens de wedstrijd misnoegd, waren achteraf na enkel pintjes toch tevreden met de zege. De mindere wedstrijd was al gauw weggespoeld. Het bestuur kan gerust zijn, er gaan geen ruiten sneuvelen.

Nabeschouwing

Er is nog geen nabeschouwing beschikbaar

Voorbeschouwing

Zaterdag krijgt de G.B. Mireille Berkenbos op bezoek. De laatste duels won de G.B. vrij vlot. Deze zijn echter een tijdje geleden en T1 heeft geen enkele info over de huidige sterkte van hun elftal. Iedereen heeft na de aflasting van vorige match een extra weekje rust gehad. T1 verwacht dan ook dat eleke speler fit en gemotiveerd aan de aftrap staat.

Buiten de langdurig gekwetsten zijn ook Reet en Arno niet van de parij.

T1 beschikt daardoor maar net over 11 spelers.