... and beer ...

FC Moderne - GB

Wedstrijdverslag

G.B. legt moderne opnieuw over de knie!

Ondanks de hitte begonnen beide ploegen aan een hoog tempo. De eerste kans was voor G.B. Een hoekschop belandde aan de tweede paal waar de volledig vrijstaande Bossie het leder maar binnen te duwen had. Hij was echter te verrast en liet de openingstreffer liggen. Daarna was het de beurt aan de thuisploeg. Na balverlies op het middenveld werd de G.B. defensie plots overlopen. Gelukkig kon Marnick nog net terugkeren en redde hij in extremis de meubelen. G.B. reageerde op zijn beurt meteen via Brecht wiens knal mooi gered werd door de thuisgoalie. Intussen waren we al tien minuten ver toen de scheids plots het idee kreeg de thuisploeg een handje te helpen. Een onschuldige verre bal belandde in de handen van Nick, Stef hield netjes de Moderne aanvaller af. Geen vuiltje aan de lucht ware het niet de man in het geel tot ieders verbazing plots naar de stip wees. Op de koop toe kreeg Stef ook nog een geel karton onder zijn neus geduwd. Strafschop wegens een ingebeelde fout, een primeur! De thuisploeg nam de assist dankbaar aan en knalde de elfmeter onhoudbaar tegen de netten. G.B. was op achtervolgen aangewezen maar reageerde meteen. Bossie dribbelde zich knap vrij maar werd foutief tegen de zode gewerkt. De scheids floot niet en gaf balvoordeel want het leder was bij Joris beland. Deze zette met een prachtig steekballetje Brecht alleen voor doel. Brecht op weg naar de 1-1. Toch niet. De fout op Bossie werd plots onbegrijpelijk alsnog gefloten en weg kans. Gelukkig bleven de spelers kalm en gingen ze op zoek naar de gelijkmaker. Bossie leek hier even later voor te zorgen maar zijn knal vanop 30 meter spatte uiteen op de dwarsligger. Even later kende hij nog eens pech toen zijn mooi plaatsballetje op de paal belandde. Ook Bait haalde knap uit maar vond de sterk keepende thuisgoalie op zijn weg. Net voor de pauze kwam de verdiende gelijkmaker uiteindelijk toch. Leroy trapte van net buiten de grote rechthoek op doel. De thuisgoalie kon alleen maar toekijken hoe het leder in zijn mandje belandde. Zo werd er met een 1-1 op het bord de rust ingegaan.

Na de pauze ging een gretig GB. Meteen op zoek naar de voorsprong. Joris was meteen gevaarlijk op vrije trap. De thuisdoelman stond echter weer op de goede plaats. Ook een poging van Bait maakte hij knap onschadelijk. G.B. bleef het proberen maar het was niet makkelijk kansen te creëren. De thuisploeg zette immers een dubbele muur en beperkte zich alleen tot verdedigen. 1 Keer slaagden ze er toch in gevaarlijk te zijn op de counter. Nick leek verslagen maar hij werd gelukkig gered door de paal. Voor de rest was het al G.B. wat de klok sloeg. Minuten voor tijd kreeg men eindelijk loon naar werken. Joris schakelde met een knappe solo 3 man uit om dan droog de 1-2 binnen te leggen. G.B. eindelijk op voorsprong. Moderne was niet meer in staat iets terug te doen en diep in de blessuretijd knalde Leroy zelfs nog de 1-3 tegen de touwen.

Nabeschouwing

- Sterke wedstrijd van de G.B. Ondanks de numerieke minderheid zette men een achterstand recht. De zege was dan ook verdiend. Dikke chapeau gasten.

- Joris (die met een prachtige solo de wedstrijd besliste) en Leroy (twee doelpunten) werden met gelijke punten tot man van de match verkozen.

Voorbeschouwing

Zaterdag  trekt G.B. richting Tessenderlo om FC Moderne Deurne te bekampen.

Dit voor de tweede keer op korte tijd. Eind maart voetbalden we ginder al eens en trok G.B. aan het langste eind door met 1-3 te winnen. Er zijn weer heel wat afwezigen waardoor er van de vaste kern maar 10 spelers beschikbaar zijn. Gelukkig kon T3 Leroy en Wesley optrommelen en kunnen we met een kern van 12 spelers afreizen.

Vervangingen

35 min Brecht door Robin