FC Moderne - GB

Verdiende zege op Moderne

G.B begon zeer sterk aan de wedstrijd. Het balletje ging vlotjes rond en leek ongrijpbaar voor de thuisploeg. Al na 5 minuten werd dit overwicht omgezet in een doelpunt. Een beauty van onze topscoorder Robin die de bal los in de kruising pegelde. De thuisploeg probeerde iets terug te doen maar kwam amper aan de bal. Een oppermachtig G.B. drukte door en na 10 minuten stond de 0-2 al op het bord. Afwerker van dienst was weerom Robin die een knappe assist van Steven Mertens droog in het mandje legde. Pas na een kwartier geraakte Moderne een eerste keer aan het G.B. doel. Ingrijpen moest Flavio echter niet. Een schotje van net buiten de grote rechthoek rolde immers een metertje naast zijn kooi. Daarna was het weer al G.B. wat de klok sloeg. Men dwong ook enkele grote kansen af maar de bal leek er niet meer in te willen. Joris zijn vrije trap belandde op de lat, Brendan miste alleen voor doel en Robin zag zijn kopbal nog net op de lijn gered. De verdiende 0-3 bleef uit en plots werd G.B. na balverlies op een snedige counter koud gepakt . Flavio werd kansloos geklopt en vanuit het niets scoorde de thuisploeg de 1-2. Moderne geloofde er terug in en probeerde door te drukken. De G.B. defensie hield echter makkelijk stand en zo werd met een krappe voorsprong de rust gehaald.

G.B. begon nog sterk aan de 2de time. Mk kreeg gelijk een unieke mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen maar knalde een assist van Doumkos tegen de lat. Ook Robin haalde nog eens uit maar zag zijn schot naast het doel vliegen. Hierna verwaterde het spel echter. Veel goede wil maar te veel slordigheden en balverlies. Echt in de problemen komen deed G.B. wel niet. De thuisploeg was niet bij machte echt druk te zetten en was amper gevaarlijk. Ze probeerden het met Lange ballen, maar deze waren een kolfje naar het hoofd van Cams en Thoelen die telkens makkelijk konden ontzetten. Doch zolang de kloof maar 1 doelpunt was bleef het spannend. 1 foutje en de bordjes stonden terug gelijk. Gelukkig voor G.B. gebeurde dit niet en 10 minuten voor tijd scoorde men uiteindelijk zelf toch een derde keer. Dit keer was het Bossie die een assist van Mertens binnen duwde. 1-3 en wedstrijd gespeeld. Moderne creëerde nog wel 1 goede mogelijkheid met een schot dat maar enkel centimeters naast de kooi van Flavio dwarrelde. Maar daarmee was de kous af. G.B. zelf drong ook niet meer aan en zo bleef de 1-3 tot het laatste fluitsignaal op het bord staan.

- Knappe zege tegen een toch sterk Moderne dat blijkbaar al 15 matchen op rij ongeslagen was.

- Bait en Steven Mertens werden met gelijke punten tot man van de match verkozen.

- Maar vooral een dikke proficiat aan heel de ploeg om deze moeilijke verplaatsing tot een goed einde te brengen!!

- Prettig paasweekend iedereen!!

Voetbalvrienden,

Morgen maken we de verplaatsing naar Tessenderlo om daar Fc Moderne te bekampen.  De laatste wedstrijd een jaar geleden won de GB makkelijk met overtuigende 1-8 cijfers, morgen zal het zeker een heeeel andere wedstrijd zijn want we hebben vernomen dat Fc Moderne momenteel 15 wedstrijden ongeslagen is!!! Van onderschatting mag zeker geen sprake zijn!!!

Na de prachtige overwinning vorige week tegen de Gul trekken we vol vertrouwen en met de grootste spelers kern van het seizoen richting Tessenderlo.  14 fitte spelers heeft Witte morgen ter beschikking, in doel de Italiaanse muur Rossi.  In de verdediging een weelde aan toppers,  Reet, Marnick, Bait, "butcher"Thoelen, Nick en Cams.  In het middenveld onze leider Paletti rond hem Bren en Doumkos.  Onze aanvallers Mk Mertens, gouden schoen Bossie en topschutter Stroobants.  Kwaliteit in overvloed morgen omzetten in resultaat!!!

Ik verwacht morgen een zeer gemotiveerd elftal dat er alles aan doet Fc Moderne van hun 16de ongeslagen wedstrijd te houden.

We komen samen om 14u in de kring.
Adres: Fc Moderne - Diesterstraat Tessenderlo vlak achter de lidl.

Cmon GB

0-1 Robin
0-2 Robin
1-3 Bossie

35 min Marnick door cams
35 min Reet door Doumkos
35 min Joris door MK