FC Moderne - G.B.

Late treffer voorkomt eerste nederlaag 2014.

De G.B. begon sterk aan de match. De tegenstander werd op eigen helft geplakt en er werd vlot gecombineerd. Het was wachten op een eerste doelpunt en dat kwam er ook vrij snel. Mertens nam deze treffer voor zijn rekening met een mooi stiftertje over de doelman. De G.B. ging hierna door op zijn elan en het regende kansen. De thuisdoelman stond echter sterk te keepen en hield met enkele mooie reddingen zijn netten schoon. Fc moderne kon de hele eerste helft maar 1 keer tegenprikken Dit op een hoekschop waarbij de G.B. gered werd door de onderkant van de lat. Voor de rest was het al de G.B. dat de klok sloeg, maar scoren lukte niet meer en zo werd er met een krappe 0-1 voorsprong de kleedkamers opgezocht.

De tweede helft leek de G.B. op zijn elan verder te gaan, maar algauw verwaterde hun spel. Vele slechte passes met bal verlies tot gevolg. Gelukkig bakte de thuisploeg er ook niet veel van en slaagden ze er ook niet enige dreiging af te dwingen. Totdat op het kwartier de G.B. defensie zich volledig verkeek op een verre uittrap. De thuisaanvaller liet dit cadeautje niet liggen en werkte de gelijkmaker knap tegen de netten. De G.B. was aanvankelijk niet aangeslagen en ging voluit in de aanval. Afwerken was zaterdag voor de G.B. echter een huizenhoog probleem. Ook de scheidsrechter hielp de thuisploeg een handje. Hij stond op twee meter afstand toen Mertens binnen de grote baklijn letterlijk tegen de grond geshopt werd, maar blijkbaar moet er eerst iemand zijn been breken vooraleer hij de bal op de stip legt. De G.B. hield zijn druk echter maar 5 minuutjes vol en begon daarna weer veel te laks en slordig te acteren. Tot overmaat van ramp kregen ze 10 minuten voor tijd plots uit het niets een tweede treffer tegen.  Een lange vrije trap werd door iedereen gemist en een verraste Fabio zag plots de bal in het mandje liggen. Na deze koude douche ging de G.B. met de moed der wanhoop op zoek naar de gelijkmaker. Bij de eerste aanval sloeg Steven Schuiten echter zijn enkel om en stond men plots met een man minder. Doch dit deerde de G.B. nauwelijks en de thuisploeg werd tegen het eigen doel geplakt. Na enkele halve kansjes kwam er 2 minuten voor tijd toch de verdiende gelijkmaker. Het was Arno die op aangeven van Pieter de 2-2 op het bord zette. In de blessuretijd kreeg de G.B. nog 2 goede mogelijkheden om alsnog het laken naar zich toe te trekken, maar de sterk keepende thuisgoalie gaf zich niet meer gewonnen en zorgde ervoor dat de bordjes gelijk bleven.

0-1 Mertens

1-1, 2-1  Fc Moderne

2-2 Arno

• Sterke eerste helft van de G.B. Doch scoren leek in afwezigheid van onze topschutter Bosman een probleem. Scoren lukte bij de tegenstander iets vlotter. In de hele wedstrijd 4 keer aan de goal raken en 2 keer scoren. Qua efficiëntie kan dit tellen.
  • Lange is de laatste weken duidelijk terug op zijn oude niveau aan het komen. Onze marathon man werd dan ook verdiend tot man van de match verkozen.
  • Ook nog een dikke mercie aan onze gastspelers Mertens en Vis om ons uit de spelersnood te komen helpen.
  • Minder nieuws is wel dat Steven Schuiten uitgevallen is. T1 kreeg zondag voormiddag nog telefoon van hem dat hij alsnog naar de spoed gaat. De pijn was volgens hem niet te harden. We hopen dat zijn blessure meevalt,
  • Helaas geen fotos deze week. Witte heeft toestel in de Kring laten liggen. Hij heeft nog naar Kring gebeld, maar Kodak was weg. Spijtig stonden er nochtans enkele leuke op met Lange in hoofdrol. Als iemand hem per ongeluk meegenomen heeft, seintje richting T1 aub.

Zaterdag treedt de G.B. voor de tweede maal dit seizoen aan tegen FC Moderne Tessenderlo. Net voor nieuwjaar klopten we hen nog met een forfaitscore. Op hun veld hebben we het echter altijd moeilijk. De laatste keer gingen we ginder met 3-2 de boot in. We hebben ginder dan ook nog iets recht te zetten.

Brendan zit nog steeds in de lappenmand.

Ook Steven Mertens en Bosman kunnen niet van de parij zijn.Reet is wel terug van zijn hoogtestage.

T1 beschikt dan ook nog maar over 10 spelers. T2 heeft echter al bevestigd dat er zaterdag minstens 1 iemand de ploeg uit de nood komt helpen.

Gezien de toch redelijk verre verplaatsing wordt iedereen ten laatste om 14.00h in de Kring verwacht.