... and beer ...

FC Hemelboys Mol - G.B.

Wedstrijdverslag

G.B. onderuit tegen de Hemelboys uit Mol.

Zaterdag om 14:30 werd te Mol het seizoen 2019-2020 op gang getrapt. Met als tegenstander een ploeg uit de Antwerpse bedrijfsbond stond G.B. meteen voor een aartsmoeilijke opdracht.

De wedstrijd begon goed voor G.B. Al na vijf minuten lag de bal in het Molse mandje. Steven Mertens leverde vanop de rechterflank de perfecte assist af richting Robin die droog de 0-1 binnen knalde. Lang kon G.B. echter niet van zijn voorsprong genieten. Een minuut later werd balverlies in de G.B. defensie genadeloos afgestraft en de 1-1 was al een feit. G.B. was zeker niet aangeslagen door deze tegentreffer en zette de thuisploeg met goed voetbal meteen onder druk. Joris stond meteen aan het kanon maar zijn schot werd heel knap gepareerd door de thuisgoalie. Even later leek Robin een tweede keer te scoren. Zijn kopbal op corner van Joris werd echter nog net op de lijn gered. Ook Michael kreeg nog een dot van een kans maar besloot van vlakbij pal op het Molse sluitstuk. Na een sterk G.B. kwartier kwam de thuisploeg opzetten. G.B. kreeg het moeilijk om de duels te winnen maar echt doelgevaar creëren lukte de thuisploeg niet. Het was integendeel G.B. dat op de counter de gevaarlijkste ploeg was. Een kwartier voor de rust vergat Steven Mertens aanvankelijk nog een perfecte tegen aanval af te werken. Een minuut later echter strafte hij een blunder in de thuisdefensie genadeloos af en stond G.B.weer op voorsprong. Lang duurde dit echter weerom niet. Vijf minuten later stonden na een mooie Mol aanval de bordjes weer gelijk. De G.B.-ers geloofden in buitenspel en protesteerden fel. Het doelpunt werd echter goed gekeurd en G.B. was effe het noorden kwijt. De thuisploeg probeerde hiervan te profiteren en drukte door. Het was nu pompen of verzuipen voor G.B. , maar gelukkig werd met hangen en wurgen zonder verdere schade de rust gehaald.

Met frisse moed werd de tweede helft aangevat. Doch na vijf minuten kreeg G.B. een serieuze tik. Een schijnbaar onschuldig schot week af en Bossie was een derde keer geklopt. G.B. dat voor de eerste keer op achterstand stond probeerde iets terug te doen maar had het nu moeilijk om een de fysiek sterkere Hemelboys onder druk te zetten. De thuisploeg hield G.B. dan ook vrij makkelijk van zich af. Enkel via een kopballetje van Robin en een schot van Conte kon G.B. nog dreigen. Doch bleef het nog lang spannend. De thuisploeg slaagde er ook nauwelijks nog in Bossie te bedreigen. Maar de tijd tikte in het nadeel van G.B. dat meer en meer risico moest nemen waardoor ervoor de Hemelboys ruimte op de counter kwam. Tien minuten voor tijd was het dan ook prijs. Een Molse aanvaller profiteerde van een aarzeling in de G.B. defensie en knalde met meer geluk dan kunde het leder tussen de benen van Bossie tegen de netten. 4-2 en match gespeeld. G.B. probeerde met de moed der wanhoop nog terug te vechten. Rogiers kreeg meteen een dot van een kans maar knalde van dicht bij over. Ook Steven Mertens kopte een voorzet van Brecht net naast de kooi. Pas diep in de blessuretijd kon G.B. nog tegenscoren. Het was Robin die zeer knap een vrije trap tegen de touwen knalde. Deze treffer kwam echter te laat. Er werd enkel nog afgetrapt waarna de scheids een einde maakte aan de wedstrijd.

Nabeschouwing

- Eerste wedstrijd van het seizoen en gelijk een nederlaag voor G.B. Dit is echter geen schande tegen deze sterke tegenstander. G.B. speelde een goede wedstrijd en er had zeker meer ingezeten. De thuisploeg was vooral efficiënter. Bijna elke bal tussen de palen was kassa.

- Brecht die zeer sterk speelde werd met ruime voorsprong en oververdiend tot man van de match verkozen.

Voorbeschouwing

Voetbalvrienden,

!!! EINDELIJK TERUG VOETBAL !!!

Normaal starten we het seizoen standaard met de clash tegen ODT, dit seizoen wegens teambuilding van ODT moesten we opzoek naar een andere tegenstander. Na wat speurwerk vonden we een ploeg, FC Hemelboys uit Mol - Rauw.  Een nieuwe en onbekende tegenstander voor de GB, het enige wat bekend is is dat deze ploeg actief is in het Antwerpse bedrijfsbond.  Het gaat een mooie verplaatsing worden om ons eens te meten tegen een competitie ploeg!!

Voor deze last minute match kan T4 Marnick op 12 man rekenen.  We gaan morgen eindelijk het officiële debuut krijgen van winger Rogiers en dit al dadelijk in de nieuwe uitrusting.

We komen samen om 13u30 in de kring.

Adres: Kiezelweg 220  Mol

C’mon GB

Doelpunten

5 min 0-1 Robin
6 min 1-1
25 min 1-2 Steven Mertens
30 min 2-2
50 min 3-2
70 min 4-2
80 min 4-3 Robin

Vervangingen

30 min Schuyten door Nick