FC De Klok - G.B.

Zege voor lenz.

Zaterdag stond G.B. voor het eerst sinds 23 april nog eens paraat voor een partijtje voetbal. Vorige week en zelfs midweek op woensdag werden er wel wedstrijdjes minivoetbal afgewerkt,maar zaterdag begon men terug aan het echte werk. Dit  voor het eerst sinds het onverwachte heengaan van onze trouwste supporters, bestuurslid en vriend peter Lenz. Onze gedachten waren uiteraard bij hem. Als eerbetoon had Marnick truitjes gezorgd met zijn naam en geboortejaar op.

G.B. moest precies nog wennen dat er terug gevoetbald werd want begon maar matig aan de wedstrijd. Het was even zoeken naar posities en ritme en dat ging moeizaam. Enkel Nico was het eerste kwartier gevaarlijk op vrije trap maar deze werd door een verdediger geblokt. De Klok voelde dat dit G.B. te pakken was en probeerde het laken naar zich toe te trekken. Echt Leeten in de problemen brengen lukte hen echter niet totdat pal op minuut 12 een Klok aanvaller plots alleen voor doel gezet werd en droog de verdiende 1-0 tegen de touwen knalde. G.B. probeerde zich te herpakken en koos nu voluit voor de aanval. De stugge defensie van de Klok hield echter vrij makkelijk stand en het was vooral opletten voor de gevaarlijke tegenprikken van de Klok. In de twintigste minuut kreeg G.B. plots hulp van de thuis defensie. De bal werd ongelukkig richting eigen doel gedevieerd waar MK op de juiste plaats stond om de 1-1 in het mandje te leggen. Een opdoffer voor de bezoekers en G.B. kreeg plots vleugels. Amper een minuut later was het dan ook terug raak via Doumkos die G.B. op voorsprong zette. En nog eens 2 minuten later Knalde MK na een prachtige assist van Caubergs de 1-3 op het bord. Zo werd op 5 minuten een scheve situatie helemaal recht gezet. Nu was het een pak makkelijker voetballen voor G.B. De thuisploeg probeerde wel iets terug te doen maar buiten een vrije trap die Leeten knap redde slaagden ze er niet meer in de G.B. defensie echt in moeilijkheden te brengen. G.B. daarentegen creëerde nu kans op Kans. Geus met een mooie kopbal en MK op assist van Doumkos waren er dicht bij maar misten net doel. Uiteindelijk was het Joris die na een mooi opgezette aanval beheerst voor de 1-4 zorgde. Net voor de rust prikte De Klok toch nog eens tegen maar Leeten was nog wakker en redde knap.

Na de rust was een ontketend G.B. te sterk voor de thuisploeg. De Klok kreeg wel de eerste kans met een schot uit de tweede lijn dat een metertje voor het G.B. doel waaide. Daarna was het echter al G.B. dat de klok sloeg. Nico, Joris en MK lieten elk een goede mogelijkheid liggen om de score verder op te drijven. Uiteindelijk scoorde Nico dan toch met een gelukje de 1-5 via corner. Even later werd Doumkos binnen de grote rechthoek foutief afgestopt en belandde de bal op de stip. De G.B.-supporters scandeerden de naam van Leeten en de muscles van Eversel verliet zijn doel om de elfmeter op te eisen. Met veel gevoel voor show zette hij met een panenka de 1-6 op het bord. Het laatste woord was echter voor Caubergs die na een corner met een geplaatste kopbal de 1-7 eindstand op het bord zette. Uiteraard werd de zege opgedragen aan peter Lenz

- Na een moeizaam begin toch knappe wedstrijd van G.B. tegen een sterke tegenstander. Zeker op basis van de tweede helft was de eindscore verdiend.

- Leroy die ons nog eens uit de nood kwam helpen bewees dat hij nog steeds een klassebak is en werd tot man van de match verkozen. Maar vooral een compliment aan heel de ploeg voor deze sterke prestatie.

Beesten

Ik ga het kort houden vandaag, morgen matchday. We spelen om 15u in Viversel tegen FC de Klok. We treden aan met 12 toppers! Iedereen fit en klaar om te schitteren aub. We komen samen om 14u in de Kring of 14u25 aan de Klok.

12 min 1-0
20 min 1-1 MK
23 min 1-2 Doumkos
24 min 1-3 MK
30 min 1-4 Joris
45 min 1-5 Nico
55 min 1-6 Leeten
65 min 1-7 Caubergs

50 min Doumkos door Schuyten