FC De Klok - G.B.

G.B. pakt de volle buit op de Klok

De G.B. nam vanaf het begin de wedstrijd in handen en eiste de bal voor zich op. De eerste kans was wel voor de bezoekers. Ferla duwde een knal met zijn vingertoppen millimeters langs voor de G.B. goede kant van de paal. De G.B. reageerde meteen via Bosman. De thuisdoelman had veel moeite met zijn schot maar had uiteindelijk in 2 tijden de bal toch klem. Even later kreeg Brendan een open kopkans op aangeven van Bossie. Hij plaatste de bal echter recht op de keeper. De G.B. drukte door en de klok defensie kraakte onder de druk. Op het kwartier had Stephano een knap schot in huis. Zijn loeier zweefde echter net over de dwarslat in doeltrap. Amper twee minuten later zette Bossie Vis met een mooi steekballetje alleen voor doel. Deze mistte echter volledig zijn schot en weer weg kans. Zo bleef de G.B. morsen met kansen en begon T1 al te vrezen voor het alom gekende deksel. In de 25 ste minuut werd Bossie net voor de grote rechthoek foutief gestopt. Brecht nam de vrije trap voor zijn rekening. Hij deed dit goed, maar net niet goed genoeg. De bal scheerde de kruising naast doel. Geen nood want 2 minuten later was het eindelijk zo ver. Stephano stuurde Bossie diep. Deze won met wat geluk in 2 tijden het duel met de thuisgoalie en de 0-1 was  een feit. De klok probeerde dadelijk te reageren, maar Ferla had weinig moeite met een schotje uit de tweede lijn. De G.B. drukte de laatste 5 minuten ook niet meer door en zo werd met een krappe voorsprong de kleedkamers opgezocht.

De G.B. begon veel te slap aan de tweede helft. FC de Klok was plots de betere ploeg en verplichtte in de veertigste minuut Ferla een knappe redding uit zijn mouw te schudden. De G.B. nam deze verwittiging niet ernstig en bleef slordig voetballen. Gelukkig had de thuisploeg moeite met verder nog kansen af te dwingen. Verder dan enkele hoekschoppen kwamen ze niet en na een kwartier leken ze door hun beste krachten heen. Dit was voor de G.B. weer het sein om de wedstrijd in handen te nemen. De Klok moest terug achteruit en Rob kwam gelijk dicht bij een doelpunt. De thuisdoelman redde zijn inzet echter in extremis op de lijn. Even later kwamen  Bossie en Brendan met twee tegen een voor doel. Bossie legde de bal echter knullig in de voeten van de laatste verdediger en weg kans. De G.B. was echter niet meer van plan de wedstrijd uit handen te geven en ging verder opzoek naar een tweede treffer. In de 55 ste minuut werd Arno knap vrijgespeeld door Brecht. Deze plaatste de bal mooi in het hoekje maar Thuisgoalie Polaris had het doorzien en plukte het kleinood knap uit de lucht. Een doelpunt kon echter niet uitblijven en 10 minuten voor tijd was het zo ver. Rob had wel wat meeval dat zijn schot via een verdediger afweek en zo de keeper kansloos was. Niettemin zat de bal er in en was de 0-2 een feit. Match gespeeld. De Klok probeerde het nog wel maar hun vat was helemaal af. De Klok tikte uiteindelijk de 70ste minuut aan en meteen was het verhaal op de Klok afgelopen. De 0-2 overwinning was een feit en de 3de helft kon beginnen.

0-1 Bosman

0-2 Rob

35 min Reet door Arno

• Verdiende zege voor de G.B. dat 3 kwart van de wedstrijd domineerde. Knappe prestatie wetende dat het niet velzelfsprekend is de zege te pakken op de Klok.
  • Tenslotte nog bedankt aan de gastspelers (Mathias,Vis en Rob)om ons uit de nood te helpen. Rob werd zelfs man van de match op de voet gevolgd door Mathias

Zaterdag trekt G.B. naar Viversel waar de degens gekruisd worden met FC de Klok. De laatste jaren wonnen we steeds tegen deze tegenstander, maar die gasten hun ploeg is sinds kort serieus versterkt. Zij verliezen tegenwoordig nog amper. Het zal dan ook geen senicure worden om ginder iets te rapen. Bovendien moet de G.B. dit weekend een pak spelers missen. En niet de minsten. Zowel Pieter,Lange,Kristof,Cams,Steven Mertens,Steven Schuyten,Seeger als Marnick zijn niet van de partij.Gelukkig hebben we Rob Vanloock, Vis en Gertjan kunnen optrommelen zodat we alsnog 12 spelers in Viversel krijgen. We hebben ondertussen al 12 wedstrijden op rij niet meer verloren. T1 verwacht iedereen gemotiveerd aan de aftrap om daar 13 van te maken.

Iedereen wordt om 14h in de Kring verwacht.

update zaterdag 11 uur. Gertjan heeft afgebeld. Beschikken dus maar net over 11 spelers. Iedereen zeker op post!!!!

Update (hopelijk laatste) zaterdag 11:45. Mathias komt de ploeg versterken. Terug 12 spelers beschikbaar. Als Arno komt opdagen tenminste.