Fc Bos - G.B.

FC Bos veel te sterk voor een matig G.B.

De match begon nochtans veelbelovend voor de G.B. Al in de 2de minuut vond Lange met een magistrale 30 meter pas Seeger. Deze legde mooi terug op Kristof die de 0-1 in het mandje legde. De G.B. drukte door en even later was Seeger net niet alert genoeg om de score te verdubbelen. Pas na 10 minuten kwam Fc Bos een eerste keer piepen. Fabio had echter weinig moeite met een slap afstandsschot. Op het kwartier kwam Seeger na een mooie steal plots alleen voor doel opduiken. Hij besloot echter pal op de goed uitgekomen Bos-goalie. Geen nood echter want amper 2 minuten later nam hij een pas van Kristof perfect aan om daarna de thuisdoelman kansloos het nakijken te geven. 0-2 en de G.B. op rozen. Zo leek het toch, maar langzaam maar zeker nam Bos het initiatief over. De G.B. moest meer dan lief achter de bal aanhollen en de thuisploeg werd gevaarlijker met de minuut. Eerst werden nog een aantal goede mogelijkheden vakkundig de nek omgewrongen, maar in de 30ste minuut scoorden ze toch de verdiende aansluitingstreffer. Even leek de G.B. via Kristof iets terug te doen. Hij zette makkelijk 3 man in de wind, maar zijn shot miste net doel. Zo kon G.B. met een 2-1 voorsprong de kleedkamers in.

Na de rust greep de thuisploeg G.B.  meteen naar de keel. Al na 4 minuten resulteerde dit in de gelijkmaker. Knap doelpunt, maar de G.B. defensie ging hier niet helemaal vrijuit. Dit doelpunt gaf Bos vleugels. Ze drukten door en de druk op de G.B. defensie werd imens. Kans na kans werd er afgedwongen. Een doelpunt kon niet uitblijven en op het kwartier was het zo ver. Met een simpel uitgespeelde aanval werd G.B. te kijk gezet en kwam Fc Bos een eerste keer op voorsprong. Met de moed der wanhoop probeerde een moedig G.B. iets terug te doen. Na een mooie voorzet van Lange kreeg Steven Mertens plots een open kopkans. Hij mikte de bal echter naast de voor G.B. verkeerde kant van de paal. Dit was meteen de enige en laatste G.B.- kans in heel de 2 de helft. Fc Bos deed nu nagenoeg wat het wilde en voetbalde G.B. nu volledig op een hoopje. De G.B. kon alleen maar blij zijn dat de thuisploeg uit de vele kansen die ze nog afdwongen maar 2 keer meer scoorden. Zo stond bij het laatste fluitsignaal een opmerkelijke 5-2 op het bord en was de eerste nederlaag van 2015 een feit.

0-1 Kristof

0-2 Seeger

1-2,2-2,3-2,4-2,5-2 FC Bos

35 min Seeger door Brecht

35 min Reet door Stef

35 min Schuyten door Arno

• Verdiende zege voor FC Bos tegen een G.B. dat overal een stap tekort kwam. Was G.B. zaterdag zo zwak? Misschien wel, maar volgens ondergetekende had dit alles te maken met de straffe wedstrijd die Bos speelde. De wil bij de G.B-ers was er wel, maar de tegenstander was zaterdag gewoon beter.
  • Seeger die een knappe wedstrijd speelde en voor het eerst in maanden nog eens scoorde werd tot man van de match verkozen.
  • Verdiend verloren, kan gebeuren. Laat dit een motivatie zijn om er volgende week weer vol tegen aan te gaan op zoek naar winst.
  • De sfeer na de match was in ieder geval nog ok. Champagne in de kleedkamers en de ontgoocheling was vlug weggespoeld met dank aan T2.

Zaterdag trekt G.B. naar Tessenderlo om de degens te kruisen met FC Bos. Vorig seizoen wonnen we ginder voor het eerst in ons bestaan in een spectaculaire wedstrijd met 3-5. Begin dit seizoen bekampten we hen thuis en kwamen we niet verder dan een 2-2 gelijkspel. FC Bos kwam toen zeer sterk voor de dag. We zullen dan ook alle zeilen moeten bijzetten willen we ginder iets oogsten.

Brecht, Nick en Brendan zijn terug van de partij.