FC Bos - G.B.

G.B. pakt eindelijk de zege tegen Fc Bos

Na  10 minuten studieronde een  eerste grote kans voor de G.B.  Arno doorgebroken op rechts bracht de bal strak voor de kooi, waar de ingelopen Steven Mertens in 1 tijd op doel knalde. De thuisdoelman stond echter op de goede plaats en had tot zijn eigen verbazing de bal klemvast. Even later moest de thuisdoelman weer in aktie komen. Hij pareerde niet zonder moeite een afstandsschot van Pieter. Net op het moment dat de G.B. de match stevig in handen leek te nemen kwam Bos uit het niets op voorsprong. Na balverlies stond een Bos spits plots moederziel alleen voor doel, nadat hij bekomen was van het verschieten wegens zoveel vrijheid legde hij de bal eenvoudig voorbij de kansloze Brecht. De G.B. was verre van aangeslagen en ging vol in het offensief. Op het kwartier had Seeger de bordjes terug in evenwicht moeten zetten. Hij nam met wat geluk een inzet van Lange mee,  omspeelde knap de keeper en hoefde de bal alleen nog maar in het lege doel te leggen. Hij was al aan het dagdromen hoe hij zijn doelpunt zou vieren. Traditioneel huppelpasje met 1 vingertje in de lucht of ging hij dit keer voor iets anders. Wat het zou geworden zijn zullen we echter nooit weten want tot zijn eigen verbijstering knalde hij de bal nog tegen de paal. Een minuut later viel dan toch de gelijkmaker. Raf nam centraal de bal aan, gaf drie verdedigers het nakijken en werkte koelbloedig af. Weer een prachtig Bossie doelpunt!! Lang kon de G.B. van dit doelpunt echter niet genieten, want 4 minuten later scoorde Fc Bos een tweede keer. Weer werd er te veel vrijheid gegeven aan een thuisaanvaller die randje buitenspel Brecht het nakijken gaf. De G.B. trachtte nog voor de pauze de scheve situatie terug recht te zetten. De thuisploeg hield dit keer echter makkelijk stand. Net voor het rustsignaal was  Lange er nog wel dichtbij. Zijn loeier vanop 30 meter scheerde echter centimeters over de dwarsligger.

De tweede helft begon de G.B. aan een verschroeiend tempo. Fc Bos wist niet goed wat er gebeurde en werd volledig onder de voet gelopen. Binnen  een kwartier werd dan ook de 2-1 achterstand omgebogen in een 2-5 voorsprong. De gelijkmaker was een inlegger van Arno na een voorzet op rechts van Brendan. Twee minuten later stond de G.B. op voorsprong nadat Raf op aangeven van Lange zijn tweede van de namiddag in het mandje legde. Er was nauwelijks afgetrapt of Raf scoorde weer. Ditmaal op aangeven van Pieter. Op het kwartier kon de thuisdoelman zich een vijfde keer omdraaien. Dit keer was het ja u leest het goed Marnick die op aangeven van Steven Mertens de netten deed trillen. Fc Bos stond er bij en keek er naar. De G.B. bleef doordrukken en nu kwam Steven Mertens 2 maal dicht bij een doelpunt. Eerst kopte hij een steekballetje van Pieter net over doel. Daarna miste hij een beetje ongelukkig een binnentikker voor open doel nadat hij iets te snel inliep op een breedleggertje van Raf. Daarna stokte plots de moter van de G.B. Net als vorige week was men iets te zegezeker, begon men uit positie te lopen en kwamen er plots kansen voor Fc Bos. Gelukkig scoorden ze iets minder makkelijk  dan in de eerste helft. Dit onder meer dank zij onze gelegenheidsdoelman Brecht die sterk stond te keepen. Hij pareerde knap enkele afstandsschoten en onderscheidde zich vooral in de 60ste minuut  toen hij van kort bij onder vuur genomen werd, maar met een ultieme reflex de bal nog in hoekschop duwde. Op deze hoekschop leek Brecht dan toch geklopt nadat een Bosser de bal loeihard richting tweede paal kopte. Daar stond echter Stef op de juiste plaats om de bal net voor de doellijn weg te werken. Vijf minuten voor tijd kreeg de thuisploeg dan toch zijn verdiende treffer. Dit keer was Brecht kansloos en de 3-5 stond op het bord. Bijna werd het nog spannend want een minuut later loste Brecht een knal vanuit de tweede lijn. Een goed gevolgde Bosaanvaller had maar binnen  te leggen, maar tikte onbegrijpelijk over. Deze misser sneed de thuisploeg de benen af, want de laatste vier minuten kreeg de G.B. terug grip op het spel en tikte de wedstrijd makkelijk uit. Pieter was net voor affluiten nog dicht bij een treffer. Hij legde echter een knap steekballetje van Steven Mertens over de kooi.

35 min.  Seeger door Senne

45 min. Brendan door Seeger