Exelsior Heppen - G.B.

G.B. pakt de zege in Heppen.

G.B. begon sterk aan de wedstrijd en werd hier in de 4de minuut al meteen voor beloond. Lange knalde een vrije trap magistraal in het kruis en de 0-1 stond al op het bord. Amper een paar minuten later had Bossie de 0-2 aan de voet. Oog in oog met de thuis goalie schoot hij het leder echter onbesuisd naast het doel. Hierna stak de thuisploeg een eerste keer de kop aan het venster. Jolan had echter weinig moeite om een schot uit de tweede lijn onschadelijk te maken. Op het kwartier probeerde Lange het nog eens op vrije trap. Dit keer liet de Heppense doelman zich echter niet verschalken en tikte de bal onder de lat uit. Vijf minuten later moest hij zich echter toch een tweede maal gewonnen geven. Joris bediende vanop de rechterflank Bossie die droog de 0-2 in het mandje legde. Een logische voorsprong voor de G.B. dat een de hele eerste helft rustig domineerde. De score had zelfs nog hoger kunnen oplopen maar steven Mertens en Brecht lieten nog een goede mogelijkheid liggen. Zo werd met een dubbele voorsprong de kleedkamers opgezocht.

G.B. begon zwak en nonchalant aan de tweede helft. Slechte passes en balverlies leidde meteen tot twee grote mogelijkheden voor de thuisploeg. Gelukkig stond Jolan sterk te keepen en hield hij met twee knappe reddingen zijn netten schoon. Pas na 10 minuten was G.B. een eerste keer gevaarlijk. Mk zijn vizier stond echter niet op scherp en weg kans. Ook Bossie trapte nog eens op doel maar de bal vloog ver over richting Heppense akkers. Nadien was het vooral de thuisploeg die het gevaarlijkst was. In minuut twintig was Jolan nog eens een derde maal redder in nood maar enkele tellen later kreeg G.B. alsnog waar het om vroeg. Dit keer werd Jolan immers kansloos geklopt en de 1-2 aansluitingstreffer was een feit. Gelukkig schoot G.B. hierna wakker en nam het initiatief terug in handen. 1 keer was de thuisploeg nog gevaarlijk waarbij Jolan moest ingrijpen maar voor de rest was het terug G.B. dat druk zette op zoek naar een derde treffer. Tien minuten voor affluiten kwam die er ook. MK werd zuiver neergelegd in de grote rechthoek. Baar floot meer dan terecht deze 100 procent zuiver strafschop. Het aanhoudende protest van de thuisploeg zelfs na de wedstrijd nog was dan ook volledig ongepast. Als je zo een tackle doet waarbij je eerst de man wegmaait om dan de bal te hebben ligt de bal altijd op de stip. Bossie zette zich achter het leder en trapte de elfmeter met de nodige meeval binnen. 1-3 en boeken dicht. G.B. speelde nu de match makkelijk uit en waarbij Senne in de laatste minuut nog een unieke kans kreeg om een vierde te scoren. Hij wrong de open kans echter professioneel de nek om en zo bleef de 1-3 tot het laatste fluitsignaal op het bord.

0-1 Lange

0-2 Bossie

1-3 Bossie

35 min Joris door Kristof

35 min Baldelli door Thoelen

35 min Brecht door Senne

- G.B. dat de eerste helft alles onder controle leek te hebben maakte het zichzelf nog moeilijk na de rust. Uiteindelijk hield men nog stand en mag de zege over gans de wedstrijd verdiend genoemd worden.

- Lange die weer als vanouds de lijnen uitzette en een pareltje van een vrije trap binnen knikkerde werd tot man van de match verkozen.

- De derde helft liet G.B. zich ok niet kennen. Met 22 GB-ers was de Heppense merel goed gevuld. De tripples,leffes en soortgenoten werden weer rijkelijk soldaat gemaakt.

Voetbalvrienden,

Morgen staat de altijd leuke match tegen Excelsior Heppen op het programma, een sterke ploeg waar we het telkens zeer moeilijk tegen hebben!!  De laatste confrontatie was enkele maanden geleden toen wonnen we thuis nog dankzij een penalty doelpunt in de laatste minuten van de wedstrijd.  Van onderschatting mag dus ZEKER geen sprake zijn!!!

Na de mooie overwinning vorig weekend tegen Red Star Laren wil de GB bevestigen en het mooie voetbal van verleden week terug op de mat brengen. Dit zal moeilijk worden want we missen weer enkele kleppers.  Cams, Flavio, Stef, Bram en Robin zijn er niet... In doel vervangt Jolan Flavio die morgen moet werken.  Met een kern van 15 fitte spelers heeft T1 keuze genoeg op elke positie!!  Het is vooral uitkijken naar Bossie die naar eigen zeggen weer in een bloedvorm verkeerd, mocht dit niet zo zijn kunnen we morgen wel rekenen op MK en MS de broers die ALTIJD de weg naar doel vinden. Op "eigen" grond kan T2 meestal iets meer... C'mon Seeger!!  In het middenveld zet gouden schoen Lange weer de lijnen uit samen met zijn rechthand Paletti, de flanken met Brecht Brendan en Senne kunnen weer diepgestuurd worden... Centraal in de verdediging hebben we weer een luxe probleem... Baldelli Thoelen en Reet.  Op de baks de zware jongens... Nick en Marnick.

We spelen om 15u in Heppen.  Heidestraat 60  3971 Leopoldsburg.