Eendracht Koersel - GB

Zwaarbevochten zege op de Gul

G.B. begon zeer sterk aan de wedstrijd. Brecht haalde meteen uit maar zijn schot belandde naast de kooi. Even later leverde Lange de perfecte voorzet af richting koppie van Bossie, maar ook deze kopte nipt naast. De volgende fase kwam Robin net een teenlengte te kort om de openingstreffer binnen te tikken. Dit gebeurde allemaal binnen de eerste 5 minuten. G.B. was oppermachtig en de thuisploeg kon alleen maar achter een ongrijpbare bal aanhollen. Robin devieerde in minuut zes nog eens een voorzet van Lange richting doel maar werd net geblokt. De druk bleef echter aanhouden en een doelpunt kon niet uitblijven. In minuut 8 was het dan ook zo ver. Brecht schilderde de bal op het hoofd van Cams die staalhard de verdiende 0-1 tegen de touwen buffelde. Amper een paar tellen later was de score al bijna verdubbeld. Robin zijn knal zoefde echter enkele centimeters naast doel. Na dit verschroeiend G.B. kwartier stak de Gul een eerste keer de neus aan het venster. En gek genoeg scoorden ze meteen de gelijkmaker. Dit via vrije trap waarbij de G.B.-muur slecht opgesteld stond en de 1-1 droog in het mandje verdween. Tot overmaat van ramp begon de G.B-defensie 3 minuten later te knoeien en kreeg de thuisploeg een tweede doelpunt op een schoteltje aangeboden. De Gul nam dit in dank aan en plots stond men 2-1 in het krijt. De G.B. was even aangeslagen en Eendracht domineerde de volgende tien minuten. Echt kansen creëren deden ze echter niet.Net voor de pauze herpakte G.B. zich en voetbalde nog enkele mooie mogelijkheden op de gelijkmaker bij elkaar. Robin kopte een corner op de kruising, Lange knalde net naast en een racket van Leroy werd in extremisch op de lijn gered. De bal wou er niet in en zo werd er met een 2-1 op het bord de koffie opgezocht.

Net zoals het begin van de eerste helft werd de Gul na de rust gelijk tegen eigen doel geplakt. Cams leek meteen de gelijkmaker te scoren maar kopte van dichtbij naast. Een paar tellen later was Cams er weer kort bij maar opnieuw besloot hij net naast doel. Ook Bossie werd alleen voor de keeper gezet maar ook hij miste. De bal leek er gewoon niet in te willen maar na tien minuten viel de oververdiende gelijkmaker er toch. Via prachtig eentijds-voetbal waarbij de hele Gul defensie opgerold werd hoefde Bossie het leder enkel nog in het lege doel te leggen. De 2-2 was een feit. De G.B. wilde meer en kreeg meer. Drie minuten later immers penseelde Lange een corner op het hoofd van Cams die de 2-3 binnen legde. Enkele tellen later was het bijna weer raak. Bossie knalde echter van kortbij op de thuisgoalie. Geen probleem, die zal dadelijk wel vallen dachten de G.B. -supporters. De G.B.-ers hadden echter blijkbaar veel brandstof gebruikt en het laatste kwartier doofde het kaarsje bij verschillende spelers langzaam maar zeker uit. De Gullers nochtans veel achter de bal moeten aanhollen waren fysiek nog frisser en knokten zich terug in de wedstrijd. De laatste tien minuten kreeg G.B. het dan ook nog moeilijk. Doch op enkele halve kansjes na gaf de defensie niets meer weg en trok G.B. de nipte zege over de streep.

- Aangenaam spannende wedstrijd. G.B. trok verdiend aan het langste eind tegen deze sterke tegenstander!!

- Cams met twee treffers de matchwinnaar werd tot man van de match verkozen.

- Na de match en vooral S` nachts werd er nog flink gefeest. Marnick gaf zaterdag immers het ja-woord aan zijn Gielke! Ook via deze weg nog eens een dikke proficiat aan het jonge koppel!!

Voetbalvrienden,

Naar jaarlijkse gewoonte spelen we tijdens het kerstweekend tegen onze vrienden van de Gul, dit is dit jaar niet anders. De Gul moet ik aan niemand nog introduceren, deze topclub speelt al jaren op het hoogste niveau in de regionale cafevoetbalwereld. Het gaat dan ook weer een klepper worden op het scherpst van de snee, een match die beide clubs willen winnen kost wat kost...

Na de mooie en noodzakelijke overwinning tegen Kwb Bos staat de GB weer op scherp klaar voor een potje kerstvoetbal.  Door de trouw van ex-gouden schoen en clubicoon Marnick moet de GB dit weekend enkele toppers missen, zo is Mertens / Mk / Nick / Joris en Schuyten er niet. Door de grote kern die we hebben en het oproepen van Lange en gastspeler Leroy komen we aan een kern van 13 man, grotendeels bestaat deze kern uit verdedigend ingestelde spelers aan Witte om de pionnen op de juiste plek te zetten.

We komen samen in de kring om 14u of 14u30 aan de gilde in Koersel.

De Gul voorziet na de match hot-dogs en enkele vaten bier, maar eerste 70min alles geven voor de GB!!!

C’mon GB

0-1 Cams
2-2 Bossie
2-3 Cams

35 min Reet door Thoelen