Berkenbos - G.B.

We reisden met 13 man af naar Mireille Berkenbos gezien Arno zoals verwacht er niet bij was. Hopelijk kunnen we de volgende weken op hem rekenen nu er moeilijke wedstrijden in het vooruitzicht zijn ! De accomodatie van Mireille is pure nostalgie: gezellige kantine uit de oude tijd, idem voor de kleedkamer (die na de wedstrijd bij het douchen wel overstroomde) maar helaas ook voor het veld. Lang gras, putten en hobbels, zodat verzorgd voetbal nagenoeg uitgesloten was. Beide ploegen maakten er in een sportieve wedstrijd het beste van onder leiding van een zeer goed fluitende scheids.

Gelegenheids-T1 Kristof Mertens zette prompt Lange en Nick op de bank. GB had het meeste balbezit en liep vrij vlot uit naar 0-3. Bij de 0-1 strafte Brecht een getreuzel in de thuisdefensie af. Even later werd Bosman gehaakt in de grote rechthoek en ging de bal terecht op de stip, zodat Seeger zijn negende van het seizoen mocht scoren. De 0-3 was een beauty van Brendan, die een terugkomende bal onder de lat binnen knalde. De thuisploeg werkte hard, prikte geregeld tegen maar onze defensie gaf buiten enkele corners weinig weg zodat Fabio nagenoeg werkloos was. Toch moest hij net voor de rust een bal uit zijn netten halen, nadat hij te grazen werd genomen door Marnick, die een hoekschop met zijn achterhoofd staalhard in eigen doel kopte. 1-3 rust.

In de tweede helft voetbalde GB beter en werden er veel kansen afgedwongen. Seeger kon er al snel overhoeks 1-4 van maken, nadat hij mooi binnendoor werd aangespeeld door Brecht. De thuisploeg had een goede ingesteldheid en bleef strijden zonder echt kansen af te dwingen, maar het mag wel benadrukt worden dat onze verdediging een zeer goede wedstrijd speelde. Die kansen kreeg GB wel: Seeger schoot twee keer rakelings naast, een geweldige halve omhaal van Steve Mertens ging jammer genoeg recht op de keeper en ook Brecht kende nog pech bij de afwerking. In de laatste minuut benutte de thuisploeg nog een lichte strafschop, min of meer een compensatie voor een eerdere discutabele fase waarbij de bal wel op de stip kon, zodat het uiteindelijk 2-4 werd, gelet op het spelbeeld toch een gevleide uitslag voor de thuisploeg.

Chapeau voor de hele ploeg: meestal worden enkel de namen genoemd van diegenen die kansen krijgen (Marnick heeft dat handig opgelost..), doch daar worden de andere spelers door tekort gedaan, hetgeen ook blijkt uit de stemming na de wedstrijd en waarbij alle spelers verdeeld punten kregen. Brendan speelde een dijk van een wedstrijd en werd verdiend uitgeroepen tot man van de match.

0-1: Brecht

0-2: Seeger

0-3: Brendan

1-4: Seeger

35': Reet door Nick, en Bosman door Lange.

Zaterdag wordt er gelukkig terug gevoetbald en trekken we naar Mireiile Berkenbos.

Gezien T1 momenteel ziek is, zet T2 even de voorbeschouwing erop.

Nick is momenteel ziek en onzeker, terwijl ook Arno niet zeker is dat hij er tijdig geraakt en dan weten we wel wat dat waarschijnlijkt betekent, hoewel ik hoop dat ik mij vergis.

In het slechtste geval hebben we dus 12 man.